Home | Blog | Το μαγικό τετράγωνο του Κρόνου και το Feng Shui

Το μαγικό τετράγωνο του Κρόνου και το Feng Shui

Πριν αρκετά χρόνια …

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, το οποίο μου τράβηξε την προσοχή. Όταν πρώτο-ξεκινούσα την ενασχόλησή μου με τα σύμβολα, διαπίστωσα πως πάνω στο καβούκι της χελώνας του Feng Shui, είναι γραμμένοι οι αριθμοί του Μαγικού Τετραγώνου του Κρόνου.

Πολλοί από εσάς μπορεί να μην γνωρίζουν ούτε την χελώνα του Feng Shui, ούτε τα μαγικά τετράγωνα των πλανητών. Οπότε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Κρόνος είναι μια ελληνική μυθολογική θεότητα η οποία εμπεριέχει βαθύτατους συμβολισμούς του περιβάλλοντος που ζούμε, του πλανήτη Γη και προφανώς του Σύμπαντος.

Saturn magic square

Ποιος ήταν ο Κρόνος …

Ο Κρόνος  ήταν Μυθολογική θεότητα,  γιος του Ουρανού και της Γης. Μεγάλωσε εγκλωβισμένος στα Τάρταρα, μέχρι που δέχτηκε την πρόταση της Γης να απελευθερωθεί αυτός και τα αδέλφια του πολεμώντας τον Ουρανό. Αφού ευνούχισε τον Ουρανό, πήρε εκείνος την αρχηγία του κόσμου.  Ο μύθος λέει πως “κατάπινε” τα παιδιά του και τα κρατούσε μέσα του δέσμια, όπως έκανε και ο πατέρας του ο Ουρανός. Η διαφορά τους ήταν πως ανέλαβε ο ίδιος να τα επιβλέπει .

Δεν τα “έτρωγε” όπως πολύς κόσμος έχει στο μυαλό του. Ο όρος “κατάπινε” και όχι “έτρωγε” επιβεβαιώνεται από την ίδια την Μυθολογία. Τα παιδιά του, ξεπήδησαν από το στόμα του αρτιμελή, όταν τον ανάγκασε ο Δίας να πιει το μαγικό βοτάνι που είχε φτιάξει η Μήτιδα. Έτσι ξεδιπλώνεται ο συμβολισμός του εγκλωβισμού της ενέργειας, με σκοπό την δημιουργία της ύλης και της μορφής.

Η ύλη έχει διαστάσεις : μήκος, πλάτος, ύψος. Η ύλη είναι επίσης εγκλωβισμένη ενέργεια μέσα σε κενά αέρος. Αυτές τις υλικές διαστάσεις συμβολίζει ο Κρόνος, συν επιπλέον τη διάσταση του Χρόνου.  Η έννοια του Χρόνου ταυτίζεται με τον Κρόνο διότι  αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο ως παρατηρητές μέσα από τις διαφοροποιήσεις , τις αλλοιώσεις ή την παραγωγή της ύλης.

Jupiter magic square

Τι είναι τα Μαγικά Τετράγωνα ?

Μαγικά Τετράγωνα έχουν όλοι οι πλανήτες και καθένα από αυτά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, εφόσον όπως και αν προσθέσουμε τους αριθμούς, οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, μας δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Υπάρχει το μαγικό τετράγωνο του Κρόνου , το οποίο είναι και το πιο απλό 3 Χ 3.
Το μαγικό Τετράγωνο του Δία 4 Χ 4 κ.ο.κ μέχρι το Μαγικό τετράγωνο της Σελήνης 9 Χ 9. (Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους συνδέσμους που βρίσκονται στις λέξεις με το χρυσαφί χρώμα.).

Τα Μαγικά Τετράγωνα και τα Φυλαχτά.

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τα μαγικά τετράγωνα των πλανητών για να φτιάξουν φυλαχτά, τα λεγόμενα Talisman. Τα συγκεκριμένα φυλαχτά, έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε εμείς να βλέπουμε ακατανόητα σχήματα και να μην γνωρίζουμε τι λέξεις κρύβονται πίσω από αυτά.

Στην πραγματικότητα ένα σχήμα μπορεί να κρύβει ολόκληρες προτάσεις. Ο τρόπος κατασκευής έχει να κάνει με το μονοψήφιο αριθμητικό αποτέλεσμα (βυθός) της κάθε λέξης που υπάρχει μέσα στην πρόταση. Κάθε βυθός  λέξης, συνδέεται με τους αριθμούς του Μαγικού Τετραγώνου του πλανήτη που έχουμε επιλέξει.

Saturn talisman

Γέννηση Ερωτημάτων …

Παρατηρούμε λοιπόν πως το συγκεκριμένο Μαγικό Τετράγωνο του Κρόνου, το οποίο ανήκει στον πλανήτη ο οποίος συμβολίζει την ύλη, χρησιμοποιείται από μια τεχνική χωροθετική όπως το Feng Shui.

Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα :

  • Τυχαίο το γεγονός πως το Feng Shui, είναι αρχαία κινέζικη τεχνική ανεύρεσης χώρου με καλή ενέργεια ?
  • Τυχαίο πως δύο διαφορετικοί πολιτισμοί με διαφορετική προσέγγιση της ενέργειας και διαφορετική φιλοσοφία, προσεγγίζουν την έννοια της ύλης με αριθμούς και κατευθύνσεις (Βορράς, Νότος, Ανατολή Δύση) σύμφωνα με τον Μαγνητικό Βορρά ?

Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα αυτά αποτελούν τροφή για σκέψη, συνειρμούς και κατανόηση πολλών θεμάτων που αφορούν τόσο στον πλανήτη Κρόνο, όσο και των ενεργειών της ύλης στην καθημερινότητα αλλά και στη ζωή μας γενικά. Ο καθένας από εμάς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η δική μου σκέψη και προσέγγιση, πάντα μέσα από τα σύμβολα και τη σημασία τους, έχει να κάνει περισσότερο με την κατεύθυνση που μας δείχνει να κοιτάμε, να δρούμε ή ακόμα και να αδρανούμε, να σωπαίνουμε ή να δημιουργούμε .

Κάθε φορά μπορεί να είναι μια διαφορετική κατεύθυνση ανάλογα με τον χωροχρόνο που βρισκόμαστε. Οι σκέψεις θα συνεχιστούν σε επόμενο άρθρο που θα προσεγγίζει κάθε κατεύθυνση του χώρου (Feng Shui και Κρόνου) με ενέργειες που χρειάζεται να συνδυάσουμε για να έχουμε καλύτερη ροή ενέργειας, άρα και εσωτερικής πληρότητας.

favicon
Ελίνα Βατικιώτη
Ελίνα Βατικιώτη
Η Ελίνα Βατικιώτη είναι αναγνωρισμένη Αστρολόγος, ιδρύτρια του Elina Vatikioti Astrology School. Διδάσκει μαθήματα Αστρολογίας στο Αστρολογικό Σχολείο και στον ελεύθερο χρόνο της γράφει άρθρα στο blog της σελίδας του σχολείου. Είναι δημιουργός μιας εξαιρετικής τεχνικής για αστρολογική πρόβλεψη, την Τεχνική της Πεταλούδας, και μιας τεχνικής αυτογνωσίας βασισμένη στον Αστρολογικό Χάρτη, τον Μίτο της Αριάδνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *