Home | Blog Posts Μαθητών | Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2021

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2021, Κοσμική Ερμηνεία

της Νίκης Δημητρίου

Ηλιοστάσια & Ισημερίες

Κατά την κίνηση του Ηλιακού συστήματος στο στερέωμα, κατοικώντας στη Γη, και μετρώντας την κάθε περιφορά της γύρω από τον Ήλιο σε διάστημα δώδεκα μηνών, εναλλάσσονται στον πλανήτη μας κάθε τρίμηνο οι Ισημερίες, τα Ηλιοστάσια.

Έτσι διακρίνουμε με τη σειρά: Κατά την 1η μοίρα του Κριού την Εαρινή Ισημερία, κατόπιν την 1η του Καρκίνου το Θερινό Ηλιοστάσιο, στη συνέχεια την 1η του Ζυγού τη Φθινοπωρινή Ισημερία, και τέλος την 1η του Αιγόκερω το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Πριν την εκπνοή λοιπόν κάθε χρονιάς στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ζούμε τη μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Έκτοται, η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει, μέχρι την Εαρινή Ισημερία.

Κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η φύση δείχνει εχθρική και δίχως ζωή θα έλεγε κανείς… Σαν να αναπαύεται, καθώς δεν εκφράζεται προς τα έξω. Αυτό όμως είναι μόνο φαινομενικό. Η βλάστηση, τα χρώματα, η θερμοκρασία… Όλα μοιάζουν κρυμμένα. Και κατά κάποιον τρόπο, είναι…

Όλη η πλάση στην ουσία όμως, απλώς εσωτερικεύεται. Βυθίζει όλες τις δυνάμεις της στον εαυτό της, καθώς εργάζεται πυρετωδώς εσωτερικά, για να προετοιμάσει την έξαρση της δημιουργικότητας της που θα επέλθει αργότερα (μετά από τρεις μήνες), κατά την Εαρινή Ισημερία. Τότε η φύση θα γεννήσει, ότι τώρα βήμα προς βήμα χτίζει και τελειοποιεί …

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες λοιπόν, αν ο άνθρωπος ακολουθούσε τους κύκλους της Φύσης, (όπως θα έπρεπε), το Χειμερινό Ηλιοστάσιο θα ήταν γι’ αυτόν, η Ιερότερη στιγμή του χρόνου… Η στιγμή, που θα βυθιζόταν στον εαυτό του, ακριβώς όπως κάνει η φύση…

Έχει όμως αποξενωθεί από την αρμονική διαδικασία της περιοδικότητας της Γης και από τις ενέργειες της, καθώς δεν γνωρίζει πια, ή καλύτερα, δεν θυμάται πως να συμμετέχει σ’ αυτήν… Η παλιά γνώση έχει χαθεί…

Έτσι, απλά βιώνει το Χειμώνα ως μία δυσάρεστη προς το φυσικό του σώμα περίοδο εξαιτίας του κρύου, και των μουντών τοπίων που εισπράττουν οι πέντε εξωτερικές σωματικές του αισθήσεις.

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο & οι συναντήσεις των πλανητών

Με τον Ήλιο λοιπόν ακριβώς στην 1η μοίρα του Αιγόκερω στον 6ο οίκο, και σε εξάγωνο με το Δία από τον 9ο, ο φετινός χάρτης του Χειμερινού Ηλιοστασίου έχει ωροσκόπο στην 12,09 μοίρα του Καρκίνου, και Μεσουράνημα σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στην 23,26 μοίρα της ζωδιακής περιοχής των Ιχθύων.

Τα φώτα μεταξύ τους βρίσκονται σε χιαστί, ενώ η Σελήνη (που κυβερνά μάλιστα και τον χάρτη), έχει βρεθεί στον 1ο οίκο, και στο δικό της χώρο, τον Καρκίνο, σε αντίθεση με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω απέναντι.

Εκεί, ο Ερμής επίσης στον Αιγόκερω βρίσκεται ακριβώς επάνω στην ακμή του 7ου, κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο στον 11ο οίκο, ενώ ο Άρης στον Τοξότη είναι σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και την ακμή του 6ου. Επίσης ο Άρης κάνει εξάγωνο με τον Κρόνο.

Χιαστί έχει η Σελήνη με το Δία, όπως και ο Ήλιος με το Βόρειο Δεσμό από τον 11ο. Ο Ουρανός από τον Ταύρο στον 11ο, τετραγωνίζει με σφοδρότητα τον Κρόνο στον Υδροχόο και στον 8ο οίκο, ενώ τέλος ο Δίας επίσης από τον Υδροχόο, κάνει ταυ τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Ερμηνεία

Βλέπουμε την κυβερνητική εξουσία του τόπου που είναι ο Ήλιος, (αλλά που έχει να κάνει και με τη ζωτικότητα του Κράτους), να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τι θα περνάει σε εμάς ως ενημέρωση, (τι να μαθαίνουμε και τι να μας αποκρύπτουν), αλλά και ότι έχει να κάνει με τα χρήματα. Εστιάζει για το επόμενο τρίμηνο όμως, κυρίως στην παραγωγή της χώρας και τα εργασιακά. (Ήλιος του 2ου και 3ου, στον 6ο οίκο).

Όλως παραδόξως παραγωγή και εργασία θα έχουν μία ύφεση, όσων αφορά την μέχρι πρότινος κατηφορική, ή και απελπιστική τους πορεία… Τα πράγματα θα είναι περιέργως … καλά, και με κάποια ανέλπιστη σταθεροποίηση, τουλάχιστον προς το παρόν. Καί η κυβερνητική εξουσία καί εμείς οι πολίτες, θα είμαστε συγκρατημένοι μεν, ικανοποιημένοι δε, όσων αφορούν την έκβαση των προσδοκιών μας. Μήπως η κυβέρνηση μας γλυκάνει σε χρήμα και «δωράκια» εν όψη των εορτών, μετά τις πίκρες που περάσαμε και περνάμε;; (Δίας του 6ου, σε εξάγωνο με τον Ήλιο του 2ου και 3ου).

Κατά τα άλλα θα νιώθουμε όμως αρκετά ευάλωτοι και κουρασμένοι από τα χτυπήματα των τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα να σκληρύνουμε κάπως συναισθηματικά. Είμαστε κλειστοί και απομονωμένοι στο καβούκι μας, με αποκλειστικό ενδιαφέρον το σπίτι και την οικογένεια μας. Η άμεση προσοχή θα είναι κυρίως στα παιδιά μας, καθώς δεχόμαστε αναίτια από την κρατική αρχή, όλη αυτή την τρομοκρατία… Ένα κυρίαρχο θέμα θα είναι οι εμβολιασμοί στις μικρές ηλικίες που μας φέρνουν σε αμηχανία ή και πανικό, εξαιτίας εντολών κάποιων εξωτερικών συμμάχων… (Σελήνη του 1ου οίκου στον Καρκίνο και στον 1ο, σε αντίθεση απέναντι στον 7ο, με σύνοδο της Αφροδίτης -του 5ου- με τον Πλούτωνα -επίσης του 5ου ως εμπεριεχομένου- στον Αιγόκερω).

Τιθέμεθα να διαχειριστούμε λοιπόν, με έναν εντελώς νέο τρόπο τη συναισθηματική κατάσταση που μας δημιουργείται, καθώς όλες οι τελευταίες καταστάσεις είναι κάτι εντελώς νέο στις συνειδήσεις μας, διαφορετικό από όλα όσα είχαμε συνηθίσει και αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Παραμένουμε λοιπόν μουδιασμένοι και επιφυλακτικοί, αλλά παρ’ όλα τα όσα συμβαίνουν, ψύχραιμοι, κρατώντας πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας. (Η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα γίνεται στον Αιγόκερω).

Η σχέση μας με την εξουσία σε ένα πιο ευρύ φάσμα πάντως, σίγουρα θα είναι τεταμένη, αγχωτική και ανήσυχη, καθώς αμφότεροι παραμένουμε προβληματισμένοι λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Με το επιτελείο υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού να αποζητά πλήρη υπακοή, και εμάς να λαχταράμε την επιστροφή σε μια ασφάλεια και μια κανονικότητα, την οποία και χάσαμε τελικά απ’ ότι φαίνεται, ανεπιστρεπτί, και πρέπει τώρα, να βρούμε έναν τρόπο να την αντιμετωπίσουμε… (Ήλιος χιαστί με Σελήνη του As).

Κυρίαρχο θέμα για το τρίμηνο θα παραμένει σαφώς ο covid-19, αλλά με ένα τεράστιο βάρος να πλανάται επάνω σε όλους μας: Μήπως υπό το πρόσχημα του ιού έκατσε στην εξουσία γάντι, και φάγαμε, (αλλά και εξακολουθούμε να τρώμε), και ένα τεράστιο παραμύθι μαζί; Ο Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα του χάρτη υποψιάζει και για τα δύο… Το σίγουρο είναι, πως δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα… (Ποσειδώνας του 10ου, σε σύνοδο με το Μεσουράνημα)

Όλη αυτή η ιστορία με τα παιδιά που αναφέρθηκε ήδη παραπάνω και σχετίζεται με τον ιό, αλλά και όλα τα παραλειπόμενα, δείχνουν να ενορχηστρώθηκαν από ισχυρά στελέχη της κυβέρνησης, και με τη συμμετοχή μάλιστα κάποιων φίλων (;) συμμάχων (;), που βρίσκουν σύμφωνο, και τον πρωθυπουργό της χώρας. (Ο Ποσειδώνας του 10ου στο Mc, σε εξάγωνο με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα στον 7ο!).

Πάντως Πανεπιστημιακοί, Δικαστές, Κληρικοί, κάποια ΜΜΕ και άτομα που εκπροσωπούν πιστεύω του λαού, (εξαιτίας των προβλημάτων με τις μετακινήσεις, των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, το διαχωρισμό μας, αλλά και κάποιους «ύποπτους» θανάτους), θα επαναστατήσουν στους επιβαλλόμενους νόμους. Το βέβαιο είναι πως θα επέλθει κάποιου είδους ρήξη, τις διαστάσεις της οποίας δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε. Πάντως στη σύγκρουση των τεράτων Κρόνου και Ουρανού, ο Ουρανός, πάντα είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι, καθώς κατατροπώνει τα όποια εξουσιαστικά όρια, που υποκρύπτονται πίσω από νόμους και κανόνες, παρά την εξωτερική τους εμφάνιση ως προοδευτικοί, που αγωνίζονται για ελευθερίες και την αλήθεια…

Οι συμμαχικές δυνάμεις μάλιστα (που κρύβονται πίσω από τις πολυεθνικές που ρυθμίζουν τις αποφάσεις), ενδιαφέρονται σαφώς να βγάλουν μέσω των νόμων που αποφασίζονται τεράστια ποσά κέρδους από την Ελλαδίτσα μας. Έτσι προκύπτουν τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, οι φόροι και οι εισφορές του κράτους με επιβολή. Όλα γίνονται λοιπόν για το χρήμα. (Ο Ουρανός του 8ου και 9ου στον Ταύρο από τον 11ο, σε τετράγωνο με τον Κρόνο του 7ου στον Υδροχόο από τον 8ο!)

Η Πρωθυπουργική αρχή, θα καταφέρει να κάνει πράξη κάποια εργασιακά της σχέδια. Μαζί όμως με τα «δωράκια» (;) που ενδέχεται να δώσει εν όψη εορτών, θα περιλαμβάνονται και κάποιες άκρως «ενοχλητικές» αποφάσεις που θα μας ανακατέψουν μεν, αλλά χωρίς να καταφέρουν να μας πτοήσουν ή να μας διασπάσουν μεταξύ μας… Παρ’ όλα αυτά, η Πανσέληνος που θα έχει προηγηθεί στις 19, θα αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να ζοριστεί πολύ και να διχαστεί. Κι αυτό, γιατί πιέζεται από μυστικές συνεννοήσεις που έγιναν κάτω από το τραπέζι, για τις οποίες δεν γνωρίζει κανείς. (Ο Ήλιος στον 6ο, σε αντίθεση με την Πανσέληνο που προηγήθηκε στους Διδύμους από απέναντι, από τον 12ο).

Κάποια νέα που αφορούν τη χώρα μας θα έρθουν στο φως από το εξωτερικό. Είτε από συμμάχους, είτε ακόμα και από εχθρούς, οι οποίοι και αυτοί, ενδιαφέρονται με κάποιον τρόπο να εδραιώσουν τη δική τους κυριαρχία, και γι’ αυτό τα βγάζουν και στο φως. Μη φανταστούμε πως «το κάνουν για το καλό μας»… (Ο Ερμής του 12ου και του 4ου στον Αιγόκερω, κάνει σύνοδο με την ακμή του 7ου, αντίθεση βέβαια με τον ωροσκόπο του Ηλιοστασίου, και τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο).

Οι μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού λοιπόν που κρύβονται πίσω απ’ όλα, και τελικά κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα ακριβώς μέσα από το κοινοβούλιο, αποδεικνύεται ότι έχουν παρωχημένες πια επιδιώξεις και πιστεύω, επιθετικά μεν, αλλά που τα μάθαμε πια, κι ας μην το συνειδητοποιούμε συλλογικά… (Ο Άρης του 11ου, σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό στον Τοξότη και την ακμή του 6ου οίκου).

Η επιθετική στάση των κυβερνώντων οπότε, όπως και των εταιριών είναι η ίδια: Θεωρούν πως με τον τρόπο που ήδη λειτουργούν, θα εξακολουθήσουν να έχουν κέρδη, και μάλιστα ακόμα περισσότερα, πιέζοντας, προκαλώντας, και ενισχύοντας το φόβο. Παλεύουν μάλιστα και με σχετική ευκολία. (Ήδη μας έχουν βγάλει knock-out στους έως τώρα γύρους). Καταφέρνουν μια χαρούλα να τσεπώνουν τα χρήματα που επιθυμούν από τους πολίτες… (Ο Άρης του 11ου, σε εξάγωνο με τον Κρόνο του 7ου από τον 8ο).

Όλα δείχνουν πως το πράγμα ζεσταίνεται πολύ. Πως η πίεση σε εμάς τους ανθρώπους είναι μεγάλη, αλλά κάνουμε υπομονή ακόμα, γιατί στην ουσία δεν μας αρέσουν οι φασαρίες και οι διαπληκτισμοί. Το μόνο που θέλουμε είναι η ησυχία μας. Έλα όμως που οι άλλοι ποτέ δεν μας αφήνουν να τη βρούμε… (Η Σελήνη στον Καρκίνο, σε εξάγωνο με την έκλειψη στις 27,14 Ταύρου / Σκορπιού από τον 11ο-5ο).

Το μέλλον μας όμως, είναι στην πληροφορία, και την επικοινωνία. Μοιραία λοιπόν θα συγκρουστούμε με κάθε ιδεολογία και πιστεύω που θα απειλήσει την ευημερία της Ελλάδας. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με κάθε τι που θα απειλήσει και την επικοινωνία μας. Θα απαιτηθεί λοιπόν να βρούμε διαύλους επικοινωνίας για να τα βρούμε μεταξύ μας. Μεταξύ μας, αλλά και μεταξύ των πολιτικών με εμάς. Τώρα, είναι λες και ζούμε στον Πύργο της Βαβέλ… Μας επιτίθεται το παρελθόν μέσω των πεποιθήσεων μας, οι οποίες έχουν γίνει οι σατράπες του ίδιου του εαυτού μας. (Με Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους στον 11ο, σε αντίθεση με τον Άρη, στο Νότιο Δεσμό).

Η όποια τύχη μας παρουσιάζεται στην καθημερινότητα, μέσα κυρίως στους εργασιακούς μας χώρους, μπορεί και προτίθεται να μας αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί που ο καθένας έλεγε τη θεωρία του αλλά και αρλούμπες, να κάτσουμε σαν ώριμοι άνθρωποι να συνεννοηθούμε μεταξύ μας επιτέλους, και να πάψουμε να παιδιαρίζουμε πια…. (Ο Δίας στον Υδροχόο του 6ου από τον 9ο, σε ταφ τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης σε 5ο και 11ο, και Δίδυμο – Τοξότη σε Βόρειο και Νότιο Δεσμό αντίστοιχα).

Είναι ένα Ηλιοστάσιο που μας προτείνει τρόπους αντιμετώπισης. Να πάψουμε να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς, και να ωριμάσουμε, ώστε να πληροφορηθούμε σωστά, αλλά και να βρούμε τρόπους να συνεννοηθούμε μεταξύ μας!

Χειμερινό Ηλιοστάσιο & Χάρτης της Ελλάδος

Με την πρώτη ματιά, διακρίνεται πως οι επιβολές που προέρχονται από τους διάφορους καλοθελητές συμμάχους, εκφράζονται από τον πρωθυπουργό της χώρας. Το ξέσπασμα τώρα των διανοούμενων προς τα επιβαλλόμενα μέτρα του τόπου αυτού, στόχο θα έχει απευθείας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. (Ο Ήλιος του χάρτη της Ελλάδας σε σύνοδο με τον Κρόνο του Ηλιοστασίου και σε τετράγωνο με τον Ουρανό του!)

Κάποιοι νόμοι, το σίγουρο είναι ότι θα σπάσουν! Δύσκολα θα μείνουν λοιπόν όλοι τους ανέπαφοι και σε ισχύ να μας ταλανίζουν. (Καί ο Ουρανός της Ελλάδας κάνει σύνοδο με τον Κρόνο. Δηλαδή έχουμε τον Ουρανό, σε τετράγωνο με τη σύνοδο Κρόνου – Ήλιου – Ουρανού)! Το κατεστημένο αυτού του τόπου λοιπόν, επρόκειτο να εισπράξει ένα πολύ γερό πλήγμα, και το πιο πιθανό είναι μάλιστα να αλλάξει…

Η βία είναι πολύ πιθανή στους εργαζομένους. (Αν κρίνουμε από το γεγονός της Συνόδου του Άρη της Ελλάδας με την τελευταία έκλειψη στις 12,22 του Τοξότη).

Ο κόσμος, εξακολουθεί να πιστεύει πως όλα γίνονται για τον ιό, και δεν υπάρχει τίποτα το συνομωσιολογικό το οποίο να έχει κάποια βάση. (Με το δίκιο του: Η Αφροδίτη της Ελλάδας είναι στον κόσμο της, μια και κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα και το Μεσουράνημα του Ηλιοστασίου, αλλά και ο Ποσειδώνας της Ελλάδας, είναι ακριβώς επάνω στην Αφροδίτη του Ηλιοστασίου! Η Αφροδίτη μας κοιμάται λοιπόν ύπνο βαθύ και ονειρεύεται… Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Η Σελήνη της Ελλάδας, κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα του Ηλιοστασίου!).

Αλλοιώνεται εντελώς η κρίση μας λοιπόν, και βλέπουμε φορώντας ροζ γυαλιά! Εννοείται λοιπόν πως βλέπουμε τα πάντα εντελώς παραποιημένα. Δεν βλέπουμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να τη δούμε… (Εξάλλου μια και η Σελήνη είναι κυβερνήτρια του 3ου οίκου του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας, σημαίνει πως παραμυθιαζόμαστε και από τις πληροφορίες που επιτρέπουν να γνωρίζουμε, τις οποίες τις πιστεύουμε και τις καταπίνουμε αμάσητες… ).

Ταυτόχρονα όμως, πιστεύουμε ακράδαντα σε μία μεταμόρφωση – αλλαγή – αναβάθμιση, η οποία όμως θεωρούμε πως θα έρθει από κάποιον σύμμαχο, πιθανόν από το εξωτερικό και θα σώσει εμάς και τα παιδιά μας… Όνειρα θερινής νυκτός… (Ο Ποσειδώνας της Ελλάδας, βρίσκεται επάνω στη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα του Ηλιοστασίου).

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα ενημερωθούμε για πράγματα που μας έκρυβαν και αφορούν την πατρίδα μας. Πράγματα για υπογραφές, συζητήσεις και μυστικές συμφωνίες, οι οποίες θα βγουν στο φως. Σχετίζουν άμεσα ζητήματα της νεολαίας, τους πολιτικούς αλλά και τις ανώνυμες πολυεθνικές εταιρίες.

Οι πληροφορίες αυτές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση της ζωής μας, η οποία θα πρέπει να είναι μέσα από τη σωστή πληροφόρηση και την επικοινωνία μεταξύ μας, και όχι εμμένοντες στις θεωρίες από παρελθούσες εμπειρίες. (Όπως ήδη είπαμε και εδώ επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με τον Ερμή της Ελλάδας σε σύνοδο με το Δία του Ηλιοστασίου, και σε ταφ τετράγωνο με τους Δεσμούς Τοξότη – Διδύμων σε 5 – 11).

Όλο το κυβερνητικό σύστημα της χώρας τίθεται να αναπροσαρμόσει, να αλλάξει, και να μετασχηματίσει ενεργητικά τη βάση του, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον της χώρας μας. Αν θέλουμε να υπάρχει μέλλον. Νέο αίμα, και νέοι άνθρωποι πρέπει να το αποτελούν εφεξής. (O Άρης του Ηλιοστασίου και του 11ου, σε εξάγωνο με τον Ουρανό της Ελλάδας στον 8ο με τον Ήλιο λίγο πιο εκεί, και τον Κρόνο του Ηλιοστασίου σε σύνοδο με τον Ουρανό της χώρας μας).

Αυτό που υπάρχει τώρα υπόκειται σε πλήρη διάλυση και αλλοίωση, όποιο κι αν είναι το κόμμα που μπορεί να πάρει την εξουσία. Χρειάζεται μία εκ βαθέων και ολοκληρωτική γιατρειά και αλλαγή στη χώρα, που να’ χει ως βάση της τη συνεργασία. (Πλούτωνας της Ελλάδας σε σύνοδο με το Χείρωνα του Ηλιοστασίου, σε τετράγωνο με το Δία της Ελλάδος).

Τέλος, είναι απαραίτητο να αφήσουμε πίσω κάθε πληροφόρηση που έχουμε ήδη, και να αναπτύξουμε κριτική σκέψη, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε επίγνωση του τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Το μέλλον μας, αφορά να προστατέψουμε τη χώρα μας πατώντας γερά στα ιερά της χώματα, συγκεντρωμένοι και αντικειμενικοί.

Να παράξουμε ένα τέτοιο έργο, ώστε να πάψει η κάθε ανεγκέφαλη και χωρίς βάση τάση που μας βγαίνει. Να αναλάβουμε πρέπει ο καθένας μας ατομικά, αλλά και συλλογικά ως έθνος τις ευθύνες του! (Οι Δεσμοί της Ελλάδας επάνω στον άξονα Μεσουράνημα / Dc του Ηλιοστασίου, με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα, μαζί με το Νότιο Δεσμό της Ελλάδας, και απέναντι την ακμή του 4ου σε σύνοδο με το Βόρειο).

Οι επόμενοι λοιπόν μήνες μετά την 21 Δεκεμβρίου 2021, και μέχρι την 20η Μαρτίου του 2022 θα είναι πολύ κρίσιμοι, και θα κρίνουν πολλά για την κάθε συνέχεια μας. Αντιλαμβανόμαστε πως είναι επιτακτική η ανάγκη κάτι επιτέλους να αλλάξει! Να μεταμορφωθεί μέσα μας όλο το ζήτημα των εξουσιών, και να διαρρηγνυθεί το πέπλο που μας καλύπτει τώρα, το οποίο μας βάζει να βλέπουμε τα πράγματα όπως θα θέλαμε, και όχι όπως πραγματικά είναι… (Ο Γενέθλιος Ποσειδώνας της Ελλάδας επάνω στη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Αιγόκερω!) Ας σοβαρευτούμε, κι ας σηκώσουμε λοιπόν μανίκια. Όλοι μας!

Χειμερινό Ηλιοστάσιο & Αριθμολογία

Σημαδιακό το Χειμερινό Ηλιοστάσιο της φετινής χρονιάς για την αριθμολογία. Συμβαίνει στις 21.12.21 και αθροίζει το νούμερο 9, που αντιστοιχεί στον αριθμό του ανθρώπου, και μάλιστα του τέλειου ανθρώπου, και αφορά 3 φορές το 3. Τρία τα σώματα του, επί τις τρεις φάσεις της αναβάθμισης του καθένα…

Η δημιουργία προκύπτει από Μία Δύναμη που διαχωρίστηκε σε Τρεις: Δύναμη, Αγάπη, και Νοημοσύνη. O Θεός είναι τριαδικός: Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Έχουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Την αιτία, την πράξη και το αποτέλεσμα. Τη σκέψη, τη δράση και το δημιούργημα, και τόσα άλλα…

Το νούμερο 9 τώρα, αντιπροσωπεύει τον άγγελο και το διάβολο μαζί. Ανάλογα σε ποια δόνηση βρίσκεται ο άνθρωπος κάθε φορά. Το 9 είναι η ολοκλήρωση, το τέλος, η συμπόνια, αλλά και η προσφορά, με μια πιο ευρεία έννοια. Λέγεται μάλιστα ότι το 9 συμβολίζει το αποκορύφωμα των νοητικών και πνευματικών επιτευγμάτων. Και έχουμε λοιπόν: Τις 9 Μούσες, τους 9 μήνες για να γεννηθεί ένα παιδί, τα 9 σκαλιά που έχουν οι Πυραμίδες, το 9, ως τον πιο σημαντικό αριθμός στο Φενγκ Σούι, και μπορούμε αν ψάξουμε να βρούμε και πολλά πολλά ακόμη.

Ένας εξελικτικός κύκλος ολοκληρώνεται λοιπόν, τα αποτελέσματα του οποίου θα τα αντιληφθούμε στην πορεία. Στο εξής, τίποτα δεν θα είναι όπως το θυμόμαστε κάποτε… Θα τεθούμε να ζήσουμε πράγματα εντελώς διαφορετικά, που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα όλα όσα γνωρίζουμε. Νέοι δρόμοι, νέα μονοπάτια, νέα πορεία…

Αν πάρουμε τώρα και προσθέσουμε την ημερομηνία μαζί με το έτος του φετινού Ηλιοστασίου, τότε τα συμπεράσματα μας προχωράνε ακόμα πιο πέρα. Με το άθροισμα 11 που δίνει, μας παραπέμπει σε μία προετοιμασία, πριν μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη φάση (από αυτή του 9 με το 21.12.21), που πραγματοποιείται σε ένα χρόνο από τώρα, στις 21.12.2022 που αθροίζει τον αριθμό 12! Ας θυμηθούμε πως παρόμοια αντίστοιχη προηγούμενη ημερομηνία προετοιμασίας σαν την 21.12.2021 ήταν η 21.12.2012…

Το 12 (που έρχεται του χρόνου) είναι η ολοκλήρωση ενός ευρύτερου (και όχι ατομικού) κύκλου. Είναι οι 12 μήνες, οι 12 ολύμπιοι θεοί, οι 12 Τιτάνες του Ησίοδου, οι 12 βιβλικές φυλές, οι 12 απόστολοι, οι 12 ζωδιακές περιοχές. Σύμφωνα με τον ερευνητή του συμβολισμού των αριθμών A. Holgin, ειδικά ο Ζωδιακός κύκλος, αφορά τη διεισδυτική και πανταχού παρούσα φύση του αριθμού δώδεκα. Ο ερμητισμός συνδέει με αυτόν τον αριθμό την ιδέα της θυσίας, ως τη μόνη δυνατή προϋπόθεση για την ανάβαση ενός ανθρώπου στον Θεό.

Αναφέρεται επίσης ότι το 12, συμβολίζει την κοσμική τάξη και τη σωτηρία. Κι εδώ, πάλι λέγεται ότι επειδή αντιστοιχεί στον αριθμό των ζωδίων, είναι η βάση όλων των δωδεκαδικών ομάδων. Οι έννοιες του χώρου και του χρόνου, καθώς και ο τροχός και ο κύκλος, συνδέονται με αυτό. Ο αριθμός 12, σημειώνουν τέλος πολλοί αποκρυφιστές, είναι ένα γινόμενο του 3 και του 4, (οι 3 ζωδιακές ποιότητες, και τα 4 στοιχεία) που περιέχει όλες τις εκδηλώσεις της ύλης και του Πνεύματος, διάφορους ρυθμούς του σύμπαντος, την παγκόσμια τάξη του εκδηλωμένου σύμπαντος.

Η κυκλική φύση του αριθμού 12 μαρτυρεί την παρουσία σε αυτό μιας ειδικής τάξης που βασίζεται σε σχήματα που μπορούν να αποσυντεθούν, είτε σε μια καθαρά εσωτερική τριμερή διαίρεση ενός εξωτερικού τετραπλού σχήματος, είτε σε μια εξωτερική τετραμερή διαίρεση ενός εσωτερικού τριμερούς σχέδιο. Όλα αυτά είναι απόδειξη του ιδιαίτερου συμβολισμού του Ζωδιακού, που βασίζεται στην αρχή της δυνατότητας εκδήλωσης των τεσσάρων στοιχείων από τρεις διαφορετικούς τρόπους (ποιότητες – επίπεδα). Μαζί αυτό δίνει 12 τμήματα.

Ο μυστικιστής Saint-Yves d’Alweider πίστευε ότι σε κοινότητες ανθρώπων που ακολουθούν τη συμβολική παράδοση, «ο κύκλος που βρίσκεται πάνω από όλα και είναι πιο κοντά στο μυστηριώδες κέντρο, αποτελείται από δώδεκα τμήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη μύηση (ικανότητες, αρετές και γνώση) και τα οποία, μεταξύ άλλων αντιστοιχούν στον ζωδιακό κύκλο».

Το 11 τώρα του Ηλιοστασίου, (21.12.2021) είναι ο αριθμός της διαίσθησης, της κοσμικής διακλάδωσης, της ανώτερης εξυπνάδας, της έμπνευσης, των αποκαλύψεων. Ενώνεται με το «συλλογικό ασυνείδητο», με την «πηγή», με τον «Θεό». Έχει ιδιαίτερη δύναμη, αφού είναι ο αριθμός της γης και του ουρανού. Η αληθινή «φώτιση» του αριθμού αυτού, δηλώνει την υπηρεσία προς τους άλλους, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με τον ιδεαλισμό. Η δόνηση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δόνηση δοκιμασίας, κατά την οποία χρειάζεται η ανάλυση, των εμπειριών της ζωής. Ένας αριθμός καταλύτης για την αρμονία και την ηρεμία!

Αυτό είναι το φετινό λοιπόν Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Μία προετοιμασία! Μας πληροφορεί (αριθμολογικά) για την επόμενη χρονιά που έρχεται, και μας μιλά για τη φετινή που κοντοζυγώνει (το 2022) ώστε να προετοιμαστούμε. Να κλείσουμε και να ολοκληρώσουμε, όλες τις παλιές παρωχημένες μας εκκρεμότητες. Να αφουγκραστούμε το εαυτό μας, και να αρματωθούμε συνειδητά, με όλα τα εργαλεία που θα οδηγήσουν (τον καθένα μας), στην προσωπική του ολοκλήρωση. Αλλά και συλλογικά: Όλοι μας να κατευθυνθούμε, στο κλείσιμο του κύκλου που θα τεθούμε να βιώσουμε, να ζήσουμε, να ανταποκριθούμε και να πάρουμε θέση για το «που» τασσόμαστε…

Σας ευχόμαστε
μία Υπέροχη Χρονιά
Διάυγειας, Αποφασιστικότητας, Συμπόνιας & Ελευθερίας,
απόλυτα ταυτισμένη με τη λαχτάρα της Ψυχής σας,
& τη λαχτάρα της Μίας Συλλογικής Ψυχής όλων μας!