Home | Blog Posts Μαθητών | Η ακτινογράφηση του Άρη (Μέρος 2ο)

Η ακτινογράφηση του Άρη (Μέρος 2ο)

της Νίκης Δημητρίου

Άρης & αυτογνωσία

Εξετάζοντας τον Άρη σχετικά με την εσωτερίκευση του ανθρώπου, διαφαίνεται αρχικά πως μια εσωτερική προοπτική λειτουργίας του είναι αδύνατη. Κάτι τέτοιο όμως στην ουσία δεν ισχύει…

Όλοι οι πλανήτες σε κάθε ζωδιακή περιοχή, μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο να εμβαθύνει στον εαυτό του. Ο Άρης λοιπόν, μια και αφορά την κατεύθυνση της ενέργειας του ανθρώπου για παραγωγή κάποιου έργου, έχει επικρατήσει ότι αφορά μονάχα την εξωστρέφεια του.

Τότε πως γονιμοποιεί το ωάριο; Άρα; Άρα, ότι έχει επικρατήσει όσον αφορά τον Άρη να λειτουργεί μονάχα εξωτερικά, είναι επειδή εμείς οι άνθρωποι ως επί τω πλείστον τον λειτουργούμε μόνο προς τα έξω. Υπάρχουν όμως και άλλες λειτουργίες του, που είτε δεν τις έχουμε παρατηρήσει, είτε δεν τις γνωρίζουμε, ώστε να τις θέσουμε συνειδητά σε εφαρμογή.

Αφού λοιπόν ο Άρης είναι κατευθυντής και διοχετευτής της ενέργειας μας, και καθώς μας διαπερνούν πάμπολλες ενέργειες διαφόρων βαθμίδων, αυτό μας λέει συμπερασματικά, πως ανάλογα με την ενέργεια που λειτουργούμε, (η οποία και μας ενδιαφέρει την κάθε δεδομένη στιγμή), αυτήν την ενέργεια και θα διοχετεύσει και θα κατευθύνει και ο Άρης μας.

Αν θελήσουμε να τη λειτουργήσουμε για να χτίσουμε κάτι εμφανιζόμενο στον υλικό κόσμο, θα το κάνουμε μέσω της μυϊκής μας ενέργειας, δηλαδή του σώματος μας, χρησιμοποιώντας τον Άρη μέσα από τον Ωροσκόπο μας.

Αν όμως θελήσουμε να κατανοήσουμε κάτι, ή να μελετήσουμε για κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις σε σχολή που φοιτούμε, θα το κάνουμε μέσω της νόησης, δηλαδή θα το κάνουμε με τον Άρη μέσα από τον Ερμή, και τον άξονα 3ου – 9ου οίκου μας.

Κι αν θελήσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη, να φροντίσουμε κάποιον, ή να ικανοποιήσουμε κάποια ανάγκη η οποία πρόκειται να μας προσφέρει ευχαρίστηση, θα το κάνουμε μέσω του συναισθήματος, δηλαδή με τον Άρη, μέσα από τη Σελήνη ή την Αφροδίτη μας.

Συμπεραίνουμε κατά τη συνέχεια λοιπόν, πως ο Άρης είναι αυτός που θα δώσει την ενέργεια που χρειάζεται για να γίνουν όλα τα παραπάνω, με τον αντίστοιχο όμως τρόπο που θα αφορά τη ζωδιακή περιοχή, που χρωματίζει τη θέση του στο ωροσκόπιο μας.

Άρα: εκεί που υπάρχει η ανάγκη για παραγωγή έργου, εκεί θα χρησιμοποιήσουμε και τον Άρη μας, ώστε να δώσει την ενέργεια χρησιμοποίησης που χρειαζόμαστε την κάθε στιγμή.

Ο Άρης λοιπόν τροφοδοτεί. Είναι οι μπαταρίες μας για να κάνουμε το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει πως αν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε μέσω της εσωστρέφειας με αυτογνωσιακές ενασχολήσεις και διαλογισμό, εκεί ακριβώς θα κατευθύνουμε και την αντίστοιχη ενέργεια μας, την ενέργεια δηλαδή του Άρη μας.

Όμως εμείς, ακριβώς επειδή είμαστε κυρίως εξώστρεφοι ως άνθρωποι, (λόγω του γεγονότος ότι η κοινωνία και ο κόσμος έξω από εμάς, είναι και όλα όσα μας καθορίζουν), έχουμε την εντύπωση πως ο Άρης λειτουργεί μόνο εξωτερικά. Έχουμε βέβαια τα δίκια μας από μια πλευρά, μια και έχει ειπωθεί πως ο Άρης είναι ενστικτώδους μορφής.

Και βέβαια είναι! Πότε όμως; Όταν δεν τον έχουμε τιθασεύσει με τη θέληση του Ήλιου μας, και τον αφήνουμε να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Έτσι κάθε φορά που θεωρούμε πως απειλούμαστε, (λανθασμένα τις περισσότερες φορές,) και ερεθίζεται το ένστικτο της επιβίωσης μας, αναλαμβάνει ο Άρης να διεκδικήσει αυτά που μας ανήκουν, κι αυτό από φόβο, μήπως κάτι μας στερήσουν, μήπως πάθουμε κάτι, ή μήπως χάσουμε ακόμα και τη ζωή μας.

Μια και στην ουσία, η ζωή μας νιώθουμε πως απειλείται κάθε φορά που ο Άρης επιτίθεται, απλά είναι πολύ βαθιά στο υποσυνείδητο μας αποτυπωμένη αυτή η καταγραφή, ώστε να τη θεωρούμε ως κάτι πασιφανές. Ποια ζωή μας όμως απειλείται; Η ζωή, (ύπαρξη) του φυσικού μας σώματος.

Όλο αυτό δημιουργείται γιατί είμαστε τόσο ταυτισμένοι με το σωματικό μας φορέα, που υποσυνείδητα ο Άρης προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να προστατεύσει στην ουσία το σώμα μας, το κορμί μας. Αυτό, ακόμα κι όταν απλά μας θίξουν ή μας προσβάλουν, γιατί τέτοιες συμπεριφορές μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, και όλα τα αρνητικά συναισθήματα ο σωματικός μας φορές τα εκλαμβάνει ως απειλή.

Να και η επεξήγηση του γιατί όλες οι ασθένειες είναι ψυχοσωματικές. Κάθε αρνητικό συναίσθημα «χαλάει» την υγεία του σώματος μας. Όταν λοιπόν κάτι από έξω μας προκαλέσει αρνητισμό, τα συναισθήματα αυτά που δημιουργούνται το σώμα μας τα θεωρεί απειλή για τη ζωή του. Είναι πολύ βαθιά θαμμένη μέσα μας αυτή η καταγραφή, (όπως ήδη αναφέραμε), αλλά πιστέψτε με, αυτό συμβαίνει….

Άρης & πνευματικότητα

Ο Άρης είναι αυτός που θα συγκεντρώσει την ενέργεια μας και θα την κατευθύνει, με τον ανάλογο τρόπο της ζωδιακής περιοχής στην οποία τον έχουμε κατά τη γέννηση μας, ώστε να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε κατά το διαλογισμό, με κάθετη εντολή από τον Ήλιο.

Σίγουρα θα έχουμε όλοι ακούσει πως οι γιόγκι, και όλοι όσοι διάγουν μία εσωτερική ζωή απέχουν σεξουαλικά. Αναρωτηθήκαμε όμως ποτέ γιατί να απέχουν; Είναι γιατί την ενέργεια τους αυτοί οι άνθρωποι, δεν την χρησιμοποιούν για παραγωγή ενός εξωτερικού έργου, αλλά ούτε και την ξοδεύουν μέσα από το σεξ.

Την εξαγνίζουν και την κατευθύνουν εσωτερικά προς την πνευματοποίηση, γι’ αυτό και η αποχή. Δεν γίνεται η αποχή για λόγους ηθικής, (όπως νομίζουν κάποιες παλαιολιθικές θρησκείες), ή λόγω αγνότητας. Γίνεται, για καθαρά πρακτικούς σκοπούς, λόγω απαιτούμενης συγκέντρωσης και συσσώρευσης της ενέργειας εσωτερικά και προς τα πάνω…

Η πληροφόρηση και επεξήγηση του διαλογισμού, αλλά και το βάθος της σοβαρότητας του, διοχετεύονται μέσω του Ερμή μας και του άξονα 3-9 οίκου στο χάρτη μας, και καθώς ο Ήλιος εισπράττει αυτές τις λεπτομέρειες ικανοποιείται μέσω της κατανόησης.

Πειστήκαμε δηλαδή διανοητικά πρώτα, και κατόπιν εσωτερικοποιηθήκαμε, ώστε να διαπιστώσουμε οι ίδιοι με προσωπικό βίωμα, αν όλα όσα γνωρίσαμε αρχικά μόνο ως πληροφορίες είναι αληθινά, ή δεν είναι. Η όποια γνώση γίνεται γνωστή, μόνο για να γίνει πράξη!

Η εντολή κατεύθυνσης του Άρη για πράξη – διαλογισμό, δίνεται κατόπιν εντολής και πάλι της Συνείδησης του Ήλιου μας, ενώ η πειθαρχεία για να μπορέσει να οριοθετηθεί, αλλά και να χτιστεί σωστά η αναγκαία γέφυρα πραγματοποίησης, τεκμηριώνεται από τον Κρόνο μας.

Ο Άρης λοιπόν, δεν είναι μόνο αυτά, που τόσο επιπόλαια θεωρούμε και πιστεύουμε. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως ως ο κοσμικός κυβερνήτης του Κριού, που ανήκει στον παρορμητικό σταυρό, βρίσκεται εδώ για να πριμοδοτεί την οποιαδήποτε πράξη, για να ξεκινάει πράγματα, αλλά και για να τα κόβει, για να δίνει την απαραίτητη δυναμική ενέργεια του αρχικού χτισίματος του οτιδήποτε, για να γονιμοποιεί, να διεκδικεί, αλλά, και για να ανοίγει δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν…

Όπου λοιπόν τον χρησιμοποιούμε, εκεί κατευθύνουμε και την ενέργεια μας για να παράξουμε το αντίστοιχο έργο. Ας το θυμόμαστε αυτό: Όπου βρισκόμαστε εμείς, (με την προσοχή μας,) εκεί βρίσκεται, ενεργοποιεί και ζωοποιεί, και η ενέργεια μας, δηλαδή ο Άρης μας.

Ο Άρης στις δώδεκα ζωδιακές περιοχές

Υπάρχουν δώδεκα Άρηδες στο ζωδιακό με κάθε έναν από αυτούς να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, άρα και τα δικά του δυνατά σημεία, όπως και τις δικές του αδυναμίες.

Η ουσία δεν είναι να λειτουργούνε όλοι οι Άρηδες προσπαθώντας να υπερασπιστούν τον αδύναμο, διαθέτοντας τα χαρακτηριστικά του καθιερωμένου αντρικού προτύπου που είναι το αρρενωπό, δυνατό, θαρραλέο αρσενικό, που πιάνει τη ζωή από τα μαλλιά, και κατακτά με τη βία ότι θελήσει στη ζωή του, σαν να βρίσκεται σε έναν συνεχή πόλεμο.

Γιατί ο κάθε πόλεμος έχει και συγκρούσεις, αίμα αλλά και απώλειες. Υπάρχει και η νίκη που δεν βασίζεται στη βία, αλλά στην αποτροπή αλλά και αποφυγή, ακόμα από το να ανοίξει έστω και ένα ρουθούνι.

Έχουμε μάθει στη βία και τη σκληρότητα. Όμως, προχωράμε (υποτίθεται), εξελισσόμενοι στη ζωή, σε έναν δρόμο που μας οδηγεί να γινόμαστε όλο και περισσότερο πολιτισμένοι. Και πολιτισμός, σαφώς δεν σημαίνει κατά μέτωπο επίθεση, συγκρούσεις και πόλεμος.

Ο κάθε Άρης λοιπόν στην κάθε ζωδιακή περιοχή που αντιπροσωπεύει, πρέπει να λειτουργήσει για να παράγει έργο, και να διακόπτει όσα δεν χρειάζονται πια. Όχι να διαλύει πράγματα για τα οποία δεν ήρθε η ώρα τοςυ να διαλυθούν.

Αυτό λοιπόν είναι βία, και φέρνει πόνο: όταν καταστρέφουμε πράγματα διακόπτοντας την πορεία τους, ενώ είχαν ακόμα μέλλον… Αλλά απέναντι από την κάθε καταστροφή υπάρχει και το άλλο άκρο, που έχει να κάνει με τη συντήρηση πραγμάτων και καταστάσεων, αλλά και με τη δημιουργία νέων.

Δίχως την ενέργεια του Άρη, δεν θα γινόταν καμία πράξη, καμία δημιουργία και καμία συντήρηση. Αυτό γιατί ο Άρης είναι η ενέργεια που παράγεται εντός του σώματος μας, (ως κίνηση του αίματος, ως αδρεναλίνη, ως διέγερση κλπ).

Είναι ο κατευθυντής, για το που θα εργαστεί, εσωτερικά ή εξωτερικά η ενέργεια, ο ενεργοποιητής, (που θα γυρίσει το διακόπτη κάποιας εκκίνησης σε κάτι), αλλά και αφορά απόλυτα, και τον τρόπο (ανάλογα με τη ζωδιακή περιοχή που τον έχουμε στο χάρτη μας), με τον οποίο θα εργαστεί για να παράξει έργο. Έργο αντικειμενικό, και διαθέσιμο προς χρησιμοποίηση στον υλικό κόσμο.

favicon