Home | Blog Posts Μαθητών | Η ακτινογράφηση του Άρη (Μέρος 1ο)

Η ακτινογράφηση του Άρη (Μέρος 1ο)

της Νίκης Δημητρίου

Ο Άρης και για τα δύο φύλλα λειτουργεί ως ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε για να παράξουμε ένα έργο, να φέρουμε απτά – πρακτικά αποτελέσματα μέσα από την προσωπική μας δράση, αλλά και να διεκδικήσουμε όλα όσα θέλουμε στη ζωή. Με τον Άρη, (ανάλογα τη ζωδιακή περιοχή) πράττουμε, αγωνιζόμαστε, μαλώνουμε και πολεμάμε.

Στην ουσία φέρει μέσα του μία καθάρια και δυναμική ενέργεια σκοπού. Γι’ αυτό και αναφέρεται ως το σπέρμα που η ορμή του καταφέρνει να γονιμοποιήσει το ωάριο, για να δημιουργήσει μία νέα ζωή, κι αυτός είναι και ο λόγος που σχετίζεται και με το σεξ.

Φυσιολογικά ο Άρης διοχετεύεται μέσα από τρία κανάλια:

 • Στο πρώτο κανάλι ενεργεί μέσα από εξωτερική δράση: για να υλοποιήσουμε ένα έργο στη ζωή μας, ή για να διακόψουμε κάτι που δεν μας εξυπηρετεί πια.
 • Στο δεύτερο κανάλι περνάει μέσα από τη σεξουαλική πράξη:
  Σε πρώτη φάση, για να εκτονωθούν οι γενετήσιες ζωώδεις ορμές μας. Αυτό ισχύει για κάποιους από εμάς επειδή μας βοηθάει για να χαλαρώσουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε άλλον τρόπο να επεξεργαστούμε τις εντάσεις του οργανισμού μας, που συσσωρεύονται διαρκώς.
  Σε δεύτερη φάση, για να δημιουργήσουμε απογόνους ώστε να διαιωνίσουμε το ανθρώπινο είδος.
  Ώστε μέσα από αυτή μας τη δράση, να θρέψουμε τη ψευδαίσθηση μίας συνέχειας μας. Αυτό ισχύει ειδικά σε όσους από εμάς, θεωρούμε πως με το φυσικό μας θάνατο τελειώνουν και τα πάντα από τον εαυτό μας…
  Σε τρίτη και πιο εκλεπτυσμένη φάση, για να βιώσουμε μία ένωση. Για να απολαύσουμε αλλά και να προσφέρουμε τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη σ’ ένα σύντροφο ζωής, μέσα από την πράξη του έρωτα, η οποία μας κάνει να νιώθουμε μία βαθύτερη ένωση.
  Μία ένωση που συμπεριλαμβάνει το πνεύμα, τη ψυχή και τα σώματα μας. Μέσω αυτής της ένωσης, ενώ λοιπόν παραμένουμε και ζούμε εδώ στην ύλη, μας δίνεται με την ερωτική πράξη μία αμυδρή γεύση, από τη θεϊκή μήτρα της αληθινής μας προέλευσης.
  Γιατί η βαθιά εκστατική μας ένωση, μέσα από την αγάπη και το λιώσιμο του εαυτού μας στα πάντα, μόνο θεϊκή μπορεί να είναι… Έτσι, αποτελεί το επιστέγασμα της σύνδεσης μας ως ζευγάρι, ενώνοντας όλα τα επίπεδα.
  Φυσικό, (τα υλικά σώματα μας), διανοητικό, (οι κοινές μας σκέψεις, ή αλλιώς ο κοινός τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα), αισθαντικό, (τα συναισθήματα που θρέφουμε ο ένας για τον άλλον), και τέλος ψυχικό και πνευματικό. (Που χωρίς πολλές φορές να τα κατανοούμε, μας κάνουν να αισθανόμαστε πως ήταν γραφτό, αλλά και νιώθουμε και ως σωστό, το ότι είμαστε ζευγάρι με αυτόν τον άνθρωπο).
 • Στο τρίτο κανάλι ο Άρης, κατευθύνεται πέρα από το σεξ μέσα από εσωτερική δράση: για να ενωθούμε με κάτι πολύ ανώτερο από εμάς, σε πιο εσώτερα (ή ανώτερα, πιο λεπτοφυή) επίπεδα από αυτά της ύλης και της φαινομενικής πραγματικότητας.
  Έτσι με συγκέντρωση και υπέρβαση του νου, (με τον ανάλογο βέβαια τρόπο ζωής,) καταφέρνουμε να διαλογιστούμε, ώστε όλη η ενέργεια μας να επικεντρωθεί και να κατευθυνθεί προς τα Πνευματικά βάθη του Είναι μας.

Άρης & Πόλεμος

Ο Άρης αν διοχετευτεί σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι προκαλεί ζημιά. Έτσι τον βλέπουμε να κάνει την εμφάνιση του σε ξεσπάσματα και επιθέσεις, συνήθως εξαιτίας συναισθημάτων απελπισίας, αδικίας, υστερίας, αγανάκτησης, θυμού ή εκδίκησης, τα οποία έχουν προηγηθεί μέσα μας. Αυτά τα συναισθήματα είναι που οδηγούν λοιπόν σε μάχες και συγκρούσεις, φτάνοντας κάποιες φορές ακόμη και στη βία, η οποία μπορεί να γίνει μέχρι και ανεξέλεγκτη.

Προκαλείται επίσης κατά αυτόν τον τρόπο, όταν κάνουμε μόνο αυτά που πρέπει, ή που μας λένε οι άλλοι, ή επειδή μας ποδοπάτησαν, μας πλήγωσαν ή μας πόνεσαν, οπότε μόνιμα ζούμε μέσα μας τη σύγκρουση, καθώς επανειλημμένα καταπιέζουμε τον εαυτό μας, ή έχουμε εσωτερική ταραχή.

Άρης & ένστικτο αυτοσυντήρησης

Ο Άρης λειτουργεί και ως η άμυνα μας. Δεν σημαίνει όμως πως χρησιμοποιείται πάντα αμυντικά. Μπορεί να λειτουργήσει αμυντικά για την προστασία μας, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και εξίσου επιθετικά, αλλά και πάλι για την προστασία μας. Όλοι γνωρίζουμε το γνωστό: «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»!

Αμύνεται λοιπόν και επιτιθέμενος, γιατί βασίζεται πρώτιστα στο ένστικτο της επιβίωσης, που σημαίνει πως αν συλλάβει απειλή, δρα παρορμητικά και δίχως λογική.

Το κύριο πρόβλημα μας ως άνθρωποι σε σχέση με τον Άρη, (που είναι στην ουσία το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και με όλους τους άλλους πλανήτες στο χάρτη μας), είναι πως σπάνια τον χρησιμοποιούμε συνειδητά.

Δηλαδή, σπάνια είμαστε ταυτισμένοι με τον Ήλιο μας ως τη Συνείδηση, ώστε να ξέρουμε πως να τον κατευθύνουμε και που. Και μη ταυτισμένοι με τη Συνείδηση μας, δεν είμαστε σχεδόν ποτέ ισορροπημένοι. Μόνο όμως ως ισορροπημένοι, θα μπορούσαμε να «χρησιμοποιήσουμε» τον Άρη μας συνειδητά.

Γιατί τότε θα υπήρχε ένα κέντρο συνειδητότητας ανεπτυγμένο μέσα μας, που θα μπορούσε να εργάζεται με τον Άρη, χωρίς εμείς να ταυτιζόμαστε μαζί του. Τώρα τι κάνουμε; Όταν νιώσουμε απειλή, ταυτιζόμαστε απόλυτα με τον Άρη ως να είμαστε εμείς αυτός, ενώ στην ουσία υπάρχει μόνο για να τον χρησιμοποιούμε όταν τον χρειαστούμε.

Τώρα, ταυτισμένοι μαζί του, ζούμε μόνιμα μέσα στις συγκρούσεις και το φόβο, κάθε φορά που μας «τσιγκλάει» κάτι από έξω, δηλαδή κάθε φορά που μας ενεργοποιούν πράγματα έξω από τον εαυτό μας, τα οποία τα κάνουμε δικά μας λόγω φόβου.

Οι εσωτερικές Άριες συγκρούσεις

Είμαστε λοιπόν όλοι μας μέσα στις εντάσεις και στις συγκρούσεις, ακόμα και όταν είμαστε μονάχοι μας. Εμφανιζόμενος έστω και ένας άνθρωπος από έξω, ή μία κατάσταση, αυτόματα ο Άρης πάει να μας προστατέψει, εξαιτίας της ήδη τεταμένης και μέσα στην ένταση ψυχολογίας μας.

Έτσι, προσπαθεί να λειτουργήσει μέσω της άμυνας ή της επίθεσης, ως μία χύτρα εκτόνωσης της ενέργειας που έχει ήδη συσσωρευτεί, από την εσωτερική μας ένταση και πάλη. Εκτοξεύεται λοιπόν προς τα έξω, προς το περιβάλλον, προς τους άλλους, προς τα πράγματα, φτάνοντας ακόμα και μέχρι την καταστροφή…

Βγάζει λοιπόν τη μαζεμένη καταπιεσμένη ενέργεια εξωτερικά, στην προσπάθεια του να αποτρέψει τον οργανισμό μας από τα χειρότερα. Ας πούμε, από ένα νευρικό κλονισμό, ένα επικείμενο έμφραγμα, ένα εγκεφαλικό, μια γενικευμένη κατάρρευση κλπ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνει πάντα… Γιατί ένα ξέσπασμα ή μια επίθεση, δεν είναι ούτε ο σωστότερος, αλλά ούτε και ο πιο συνετός τρόπος για να λειτουργήσει, διότι με τον τρόπο αυτό υπερφορτώνεται καθολικά το σύστημα του οργανισμού, το οποίο κινδυνεύει ακόμα και να σκάσει… Θυμόμαστε σαφώς πως ο Άρης σχετίζεται με την αδρεναλίνη, αλλά και με το αίμα…

Γι’ αυτό και πρέπει εμείς να μάθουμε να καθοδηγούμε τον Άρη μας. Γιατί αλλιώς θα κάνει τα δικά του ο κακομοίρης, αλλά τελικά μας κάνει περισσότερο κακό με τη συμπεριφορά του παρά καλό. Δε φταίει όμως αυτός. Αυτός, φέρει κάποιες ενέργειες με τις οποίες εμείς ταυτίζουμε τον εαυτό μας.

Εύλογο λοιπόν είναι να καταλαβαίνουμε πως όσο θέτουμε σε συνειδητή εφαρμογή τις ανώτερες ποιότητες της εκάστοτε Ζωδιακής περιοχής του Άρη στο χάρτη μας, τόσο λειτουργούμε με την ελάχιστη αντίσταση που θα μπορούσαμε, ώστε να κατορθώνουμε να πετυχαίνουμε όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή μας.

Ο Άρης στα δύο φύλα – Διαφοροποίηση

Στο επίπεδο των φύλων κάπως διαφοροποιείται, καθώς ο άντρας έχει καθιερωθεί πως διεκδικεί περισσότερο από τη γυναίκα να κατακτήσει το κατά τα άλλα «αδύναμο» (θεωρητικά) θηλυκό του πόθου του.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως σήμερα, (ίσως περισσότερο από κάθε άλλη εποχή που γνωρίζουμε,) οι γυναίκες θεωρούνται πολύ πιο επιθετικές από ότι παλαιότερα. Κακώς βέβαια συμβαίνει αυτό, γιατί οι γυναίκες το μόνο που έχουν κάνει διαφορετικό σήμερα, είναι ότι έχουν αρχίσει να λειτουργούν και οι ίδιες τον Άρη τους, σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό και μόνο είναι που έχει αλλάξει.

Μέχρι πρότινος, οι γυναίκες «πετούσαν» (ενεργειακά) τον Άρη τους στον ερωτικό τους σύντροφο. Δηλαδή, δεν τον ζούσαν οι ίδιες, αλλά έλκονταν από άντρες που είχαν χαρακτηριστικά της ζωδιακής περιοχής του Άρη τους. Έτσι τον βίωναν, μόνο μέσα από τον άντρα με τον οποίο δεσμεύονταν σε σχέση.

Αν οπότε τελείωνε η σχέση μαζί του, τότε αναγκαστικά έψαχναν να βρουν κάποιον άλλον άντρα, ώστε να αντικαταστήσουν με την παρουσία του, την ενέργεια του Άρη τους στη ζωή τους. Έτσι μονάχα μπορούσαν και πάλι να τον «ζήσουν».

favicon