Home | Blog Posts Μαθητών | Άρης τετράγωνο Κρόνος

Άρης τετράγωνο Κρόνος

της Νίκης Δημητρίου

Άρης σε σύνοδο με τον Ερμή στο Σκορπιό, σε τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Υδροχόο

Ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου,
σε πλήρη δυναμική στις 10,
τελική μέρα σοβαρής επιρροής στις 11.

Στην εξωτερική ζωή

Βαρύ και δύσκολο το τριήμερο.
Τα πάντα μοιάζουν να ζορίζουν. Καί αυτά που είναι απαραίτητο να γίνουν (ακόμα κι αν πριμοδοτούνται από το σύμπαν), αλλά πολύ πιο δύσκολα είναι αυτά που έχουμε βάλει σκοπό να κάνουμε τα οποία μπλοκάρονται από παντού.

Ανάγκη για δράση χωρίς αντίκρισμα, πολύ δυσάρεστα νέα, σκληρά λόγια, μπλοκάρισμα, ασυνέπεια, καταπίεση, σκληρό σπάσιμο καταστάσεων, επιβαλλόμενες υποχρεώνεις, σύγκρουση, κατάρρευση, ζημιές, ατυχήματα, βία, αίμα, απώλειες, …

Εξουσιαστική επιβολή, φασισμός, σκληρότητα, ήττα, σωματικός και συναισθηματικός βιασμός, πάσης φύσεως ευνουχισμός, σεξουαλικά εγκλήματα, διαστροφές, ψυχρότητα, οικονομικές περικοπές, κοπιαστική και βασανιστική εργασία, κατάρρευση από κούραση, μη τήρηση συμφωνιών.

Εσωτερικά – Ψυχολογικά

Άγχος, νεύρα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αίσθηση αδυναμίας, αίσθηση ανικανότητας, επίρριψη ευθυνών, ενοχές, ανημποριά, απαιτήσεις, νοητικά προβλήματα, προβλήματα ομιλίας αλλά και με το νευρικό σύστημα, θυμός κ.α.

Αν είχαμε κατά νου να πάρουμε κάποιες αποφάσεις να προσέξουμε να μη βιαστούμε να το κάνουμε γιατί θα υπάρξει μεγάλη σκληρότητα σε λόγια και πράξεις

Χρειάζεται νοητική συγκέντρωση και εσωτερική διάκριση του ποια πράγματα μπορούν να προχωρήσουν και ποια δεν πρέπει να τα αγγίξουμε καθόλου αυτό το διάστημα. (Ακόμα κι αν τα θέλουμε πολύ). Καλύτερα να μην κάνουμε καμία ενέργεια προς το παρόν.

Μπορούμε να υπομείνουμε τις δύσκολες εξάρσεις των ημερών που θα προκύψουν αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα όσο πιο ήπια μπορούμε, αποφεύγοντας τη συμμετοχή σε εντάσεις ή την πρόκληση τους.

Αυτογνωσιακή Ερμηνεία

Προς την αντιμετώπιση
Νοητική πίεση, τάσεις να αντιδράσουμε σε ηθελημένες δεσμεύσεις – υποχρεώσεις και ενοχικά σύνδρομα που μέχρι πρότινος μας κρατούσαν αδύναμους και μας ανάγκαζαν να ζούμε υπό την επήρεια άλλων ανθρώπων, κάποιων παράλογων καταστάσεων ή και λόγω ανόητων υπερβολών.

Ευκαιρία να αντιδράσουμε μόνο σε κάθε τι που δεσμεύει την ατομικότητα μας. Η λύση αφορά μια βαθιά αναγνώριση των λαθεμένων ενεργειών μας, τυχόν παραλήψεων αλλά και διαστρεβλωμένων αντιλήψεων, οι οποίες μας οδήγησαν σε ένα σήμερα στο οποίο αισθανόμαστε σκλάβοι.

Το σύμπαν δίνει τη δυνατότητα όλα αυτά να τα αναγνωρίζουμε τώρα και να σπάσουμε μέσα από την κατανόηση μας τα δεσμά που μας δένουν με όσα δεν είναι δικά μας, αλλά τα φορτωθήκαμε από άλλους, την κοινωνία ή το όλο σύστημα…

Είναι αναγκαίο να λειτουργήσουμε σαν μονάδες, αν θέλουμε να αποκτήσουμε πραγματικές σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Ήρθε ο καιρός να ξεριζώσουμε κάθε σαθρό δεδομένο στην αντίληψη μας. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Κι αυτό, γιατί οι περισσότεροι αρνούμαστε να δούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν…

Αν δεν το κάνουμε όμως οι ενέργειες των όψεων αυτών θα λειτουργήσουν για μας εξωτερικά, βιώνοντας μόνο την εξωτερική επιρροή η οποία βέβαια μόνο ευχάριστη δεν θα είναι.

Ας θυμόμαστε

Πως κάθε σπάσιμο, κόψιμο, γκρέμισμα, κατάρρευση, απαλλαγή προκαλεί πόνο, ενεργοποιεί τη δύναμη μας (για να τη δούμε,) αλλά δίνει και ένα μάθημα για μας. Ας δώσουμε έμφαση στην ενεργοποίηση της δύναμης, κι ας την κατευθύνουμε ολόκληρη στο να κατανοήσουμε το μάθημα…