Home | Blog Posts Μαθητών | Άρης στους Ιχθύες

Άρης στους Ιχθύες

της Νίκης Δημητρίου

Το αρσενικό – Ο εραστής

Ο έρωτας για τον άντρα με Άρη στους Ιχθύες αποτελεί ένα φάρμακο. Ως τον τρόπο να ξεφεύγει από τη σκληρή και προβληματική πραγματικότητα και να ονειρεύεται, αισθανόμενος…

Θα προσεγγίσει την αγαπημένη του με έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό, που σίγουρα θα την κάνει να διακρίνει γρήγορα τη βαθιά ευαισθησία του. Θα την προσεγγίσει φτιάχνοντας ατμόσφαιρα, ακόμα κι αν αναφέρεται λεκτικά σε πράγματα άσχετα μιας επικείμενης σχέσης.

Μπορεί να κάνει τα πάντα παρέα με τη σύντροφο του, αρκεί να μην τον ισοπεδώνει στην καθημερινότητα και τον αναγκάζει να κάνει πρακτικά πράγματα, τα οποία τις περισσότερες φορές, αν δεν έχουν κάτι φαντασιακό μέσα τους, τον απωθούν.

Ως εραστής μπορεί να γίνει υπέροχος για κάθε γυναίκα. Αφιερώνει χρόνο και την παρασέρνει σε έναν φαντασιακό κόσμο άνευ προηγουμένου. Συζητά, ασχολείται, τον ενδιαφέρει ο συναισθηματικός της κόσμος και τα συναισθήματα της, αλλά έχει και μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για τα όνειρα της. Θα νιώθει μοναδική, αλλά και υπέροχα μαζί του.

Γυναίκα με Άρη στους Ιχθύες

Με προβαλλόμενο τον Άρη
Λειτουργεί όχι από την ίδια, αλλά μέσω του συντρόφου που διαλέγει να μοιραστεί το κρεβάτι της μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεται και πράττει αυτός ο άνθρωπος, είναι ιδανικός για να εκφράσει τα στοιχεία του Άρη στους Ιχθύες, τα οποία διαθέτει στο χάρτη της… Έτσι οπότε καταφέρνει η γυναίκα να βιώνει αυτές τις ενέργειες, ικανοποιώντας την ανάγκη εκδήλωσης τους στη ζωή της.

Με τον Άρη όταν τον λειτουργεί η ίδια η γυναίκα
Είναι μια γυναίκα ρομαντική που λατρεύει την τέχνη, το χορό και τον κινηματογράφο, και θα της ταίριαζε πολύ να ασχοληθεί στη ζωή της με έναν από τους παραπάνω τομείς. Βαθιά ευαίσθητη για τη φύση και το ζωικό βασίλειο. Τόσο, που είναι πολύ πιθανό να βοηθά όπως μπορεί οργανώσεις που σχετίζονται με τα ζώα ή το περιβάλλον, ή ακόμα και να συμμετέχει σε κάποια ανθρωπιστικά παγκόσμια σωματεία.

Γενικότερα της αρέσει να ασχολείται στην καθημερινότητα της με πράγματα, που δεν απασχολεί ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Μπορεί να βοηθά ακόμα και αδικημένους, μόνους και εγκαταλελειμμένους ανθρώπους, χωρίς να νιώθει πως χάνει κάτι από τον εαυτό της αντίθετα, να αισθάνεται πως ευφραίνεται η καρδιά της μέσα από τέτοιες δράσεις.

Η ευαισθησία της είναι αρκετά πολύπλοκη, και ακατανόητη. Με τον αγαπημένο της θα της αρέσει να δραπετεύουν παρέα στον ονειρικό της κόσμο, κάνοντας πράγματα μαζί, μακριά από πολυκοσμία και περίεργα βλέμματα. Κάθε τι συμβατικό δεν μπορεί να το ακολουθήσει, γιατί για κάθε τι, έχει μία δική της οπτική, που είναι πολύ μακριά από τα δόγματα, τα πιστεύω και τα κοινωνικά κλισέ.

Πιστεύει στη φιλευσπλαχνία σαν την ύψιστη δράση σε αυτόν τον κόσμο, καθώς νιώθει ενωμένη και υποχρεωμένη να ασχολείται με τα του κόσμου, αλλά με την οπτική ενός δικού της μοναδικού εσωτερικού σύμπαντος. Για να μπορεί να προσγειώνεται στις καθημερινές δουλειές που έχουν να κάνουν με τη ρουτίνα (του σπιτιού ας πούμε), είναι πολύ καλό γι’ αυτήν να δημιουργεί κάποιες ιεροτελεστίες, ώστε να μπορεί καί να ασχοληθεί πιο εύκολα με τα πρακτικά ζητήματα, αλλά καί να μη νιώθει εγκλωβισμένη. Μια και στον οποιοδήποτε εγκλωβισμό, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ο Άρης στους Ιχθύες ανεξαρτήτως φύλου

Είναι ο μοναδικός Άρης που αρνείται να δράσει στον κόσμο. Δεν μπορεί να βρει ούτε ένα πράγμα που θα μπορούσε να ασχοληθεί εδώ, αν δεν περιλαμβάνει κάτι από τέχνη, φαντασία και αρμονική κίνηση.

Το ιδανικό για έναν Άρη στους Ιχθύες είναι κάθε είδους καλλιτεχνικός χορός. Από μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική, μέχρι πατινάζ. Εξάλλου παρατηρώντας τον θα δούμε πως ακόμη και οι καθημερινές του κινήσεις διέπονται από ηρεμία και αρμονικότητα.

Είναι ένας Άρης ευθυνόφοβος, υπερβολικός, φαντασιόπληκτος, επιπόλαιος. Δεν έχει αίσθηση του κόσμου μας με τον ίδιο τρόπο που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι, και δεν μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις, ακόμα και της πιο απλής καθημερινής ζωής.

Μπορεί με μεγάλη ευκολία (στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σκληρότητα του κόσμου μας), να υποπέσει σε κάθε λογής προσπάθεια φυγής από την κοινωνική δομή του συστήματος μας και τον κόσμο. Από παραθρησκευτικές οργανώσεις και αιρέσεις, μέχρι αλκοολισμό, και χρήση κάθε είδους ναρκωτικών και παραισθησιογόνων ουσιών.

Είναι πολύ λεπτοφυής η ενέργεια του, για να μπορέσει να λειτουργήσει με τον όρο: φυσιολογικά (όπως το εννοούμε εμείς οι υπόλοιποι). Μπορεί όμως να βρει κάποιον τρόπο συγκεκριμένο (ίσως μέσα από την εργασία του ή ένα χόμπι), ώστε να κατευθυνθεί η ενέργεια του, και να νιώσει πως παράγει ένα ουσιαστικό έργο, που θα τον κάνει να αισθάνεται παραγωγικός και ικανοποιημένος.

Ο Άρης στους Ιχθύες (αν το δείχνει και το υπόλοιπο ωροσκόπιο), είναι επιρρεπής σε κάθε είδους παρανομία, ψευτιά και απάτη. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ξεγελάσει τους πάντες, και παρ’ όλα αυτά να παραμείνει αόρατος. Δεν είναι όμως όπως καταλαβαίνουμε και ο πιο ορθός τρόπος να λειτουργήσει, μια και κάθε δράση έχει ανάλογη αντίδραση, αλλά και συνέπειες…

Ο κόσμος, επειδή τον πληγώνει βαθιά, εξαιτίας της τεράστιας ευαισθησίας του, δεν τον χωράει…. Χρειάζεται ο Άρης στους Ιχθύες να καταλάβει, πως δεν είναι συνετό να αποχωρήσει ή να κρυφτεί από τον κόσμο για να μπορέσει να ζήσει εντός της κοινωνίας. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να παραμείνει εδώ, και να καταπιαστεί με όλα όσα τον ενδιαφέρουν, μαθαίνοντας ακόμα και ανάμεσα στον κόσμο, να αισθάνεται μονάχος του.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι πως με τη δράση του, μπορεί και μεταμορφώνει τα πάντα γύρω. Είναι η ενσάρκωση της ίδιας της τέχνης με ότι κι αν ασχοληθεί. Απλά θα πρέπει να συγκεντρωθεί στον εαυτό του. Γιατί στην τελική, το πρόβλημα του είναι ότι ταυτίζεται με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν αντέχει τον πόνο εντός της κοινωνίας. Αν όμως συγκεντρωθεί απόλυτα και διαλογιστικά στην ουσία, θα αποδώσει εξαιρετικά στα πάντα, και δεν θα επηρεάζεται και από κανέναν.

Όσο η προσοχή του είναι έξω, θα νιώθει χαοτικός. Όσο η προσοχή του εσωτερικοποιείται, τόσο θα διαχέει στο περιβάλλον όλον αυτόν τον αισθαντικό πλούτο που κουβαλάει, χωρίς την απελπισία και το βάρος της συλλογικής συναισθηματικής αναμπουμπούλας όλων των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν.

Άρης στους Ιχθύες – Αυτογνωσία & διαλογισμός

Είναι ο ιδανικός άνθρωπος για όλες τις τεχνικές εσωτερικών διεργασιών. Συγκεντρώνεται πολύ εύκολα στις εσώτερες σφαίρες, μια και γεννήθηκε με έμφυτη τη φυγή από τον φυσικό κόσμο, τον οποίο στην ουσία δεν τον αποδέχεται και δε ζει ουσιαστικά σε αυτόν.

Πολύ εύκολα μπορεί να ασχοληθεί με κάθε μορφή διδασκαλιών, αλλά και με όλες όσες περιλαμβάνουν και το σώμα. Τσι γκονγκ, Τάι τσι, γιόγκα κλπ. Ο διαλογισμός δε, θα μπορούσε να γίνει η κορωνίδα του ενδιαφέροντος του, μια και θα ικανοποιήσει απόλυτα την βαθύτερη ανάγκη του για υπέρβαση αυτού του κόσμου.