Home | Blog Posts Μαθητών | Άρης στον Υδροχόο

Άρης στον Υδροχόο

της Νίκης Δημητρίου

Το αρσενικό – Ο εραστής

Τον χαρακτηρίζει μια αποσταθεροποιητική αδιαφορία η οποία έλκει τα θηλυκά σαν τις μύγες. Είναι γιατί θα ήθελαν πολύ να ανήκουν στις γυναίκες που θα καταφέρουν να δεσμεύσουν το πιο ελεύθερο πουλί ολόκληρου του ζωδιακού. Τον ενδιαφέρει η πλήρης, (κι όταν λέμε πλήρης το εννοούμε) ελευθερία. Αλλά και η ιδιαίτερη επικοινωνία (κυρίως εγκεφαλική,) που πρέπει να τρέφει το αντικείμενο του πόθου του.

Για να προσεγγίσει τη γυναίκα που τον έλκει, θα κάνει χρήση των επικοινωνιακών ικανοτήτων που διαθέτει. Βλέμματα περίεργα, μια έξυπνη ατάκα, αλλά, και κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό που θα πλανάται στον αέρα. Ίσως, και να κάνει την πιο εκκεντρική προσέγγιση που έχει κάνει ποτέ άντρας. Αυτός είναι ο Άρης στον Υδροχόο. Φευγάτος, άπιαστος…

Έξυπνες ατάκες, καινούρια αδοκίμαστα πράγματα, αλλά και αινιγματικότητα, είναι αυτά που τον ενδιαφέρουν σε μια γυναίκα, ώστε να μπει στη διαδικασία να λύσει το γρίφο που του προκαλεί, με πάμπολλα αναπάντητα ερωτήματα να λαμπαδιάζουν τον εγκέφαλο του.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν δεσμεύεται ή δεν παντρεύεται. Απλά, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ποια είναι η φόρμουλα δέσμευσης του, και φυσικά, ούτε λόγος για να γίνει και ποτέ γνωστή από τον ίδιο…

Τον εξιτάρει η αγάπη για την ελευθερία, περισσότερο από την αγάπη της δέσμευσης. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και ως δεσμευμένος, δεν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει σαν ελεύθερος. (Χωρίς να αφορά οπωσδήποτε το ότι είναι σίγουρο ότι θα απατήσει την αγαπημένη του, αλλά χωρίς και να το βγάζουμε από τις πιθανότητες…).

Ως εραστής δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ζεστός και τρυφερός. Όμως μπορεί να γίνει ευρηματικός και εφευρετικός, αλλά και να αφήσει και την ίδια τη γυναίκα να κάνει ότι πιο τρελό μπορεί να φανταστεί μαζί του. Είναι έτοιμος πάντα για νέους πειραματισμούς, ιδέες και παράξενα γούστα. Πρωταρχικό του μέλημα όμως είναι η ανεξαρτησία και η ελευθερία, και αυτό ισχύει όχι μόνο τελικά για την κρεβατοκάμαρα αλλά για όλα τα υπόλοιπα δωμάτια…

Γυναίκα με Άρη στον Υδροχόο

Με προβαλλόμενο τον Άρη
Λειτουργεί όχι από την ίδια, αλλά μέσω του συντρόφου που διαλέγει να μοιραστεί το κρεβάτι της μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεται και πράττει αυτός ο άνθρωπος, είναι ιδανικός για να εκφράσει τα στοιχεία του Άρη στον Υδροχόο, τα οποία διαθέτει στο χάρτη της… Έτσι οπότε καταφέρνει η γυναίκα να βιώνει αυτές τις ενέργειες, ικανοποιώντας την ανάγκη εκδήλωσης τους στη ζωή της.

Με τον Άρη όταν τον λειτουργεί η ίδια η γυναίκα
Πρόκειται για μία ανεξάρτητη γυναίκα, η οποία μπορεί να παρεξηγηθεί για αδιαφορία, λόγω της υπέρμετρης αποστασιοποίησης (η οποία και την χαρακτηρίζει) από τους ανθρώπους και τα πράγματα.

Δεν μπαίνει πολύ πολύ σε πρακτικά ζητήματα. Μπορεί να κάνει κάποιο επάγγελμα που να αφορά τον επικοινωνιακό τομέα, την πρωτοπορία, τη διαστημική τεχνολογία, τη ρομποτική κλπ.

Είναι μία γυναίκα πάντα πάρα πολύ ψύχραιμη που τα φέρνει βόλτα με μεγάλη άνεση, αδιαφορώντας για προβλήματα που ίσως άλλους ανθρώπους να τους απασχολούν. Αυτά, η ίδια δεν τα βλέπει καν, οπότε πως να τα αναγνωρίσει;

Έχει πολλούς φίλους με τους οποίους έρχεται σε επαφή, μπορεί να ανήκει μάλιστα και σε πάνω από δύο ομάδες ή συγκεντρώσεις ανθρώπων, καθώς ενδιαφέρεται ενεργά για τα κοινωνικά ζητήματα και το κοινωνικό μέλλον των ανθρώπων.

Ο άντρας για μία γυναίκα με Άρη στον Υδροχόο είναι «για συνεργατικές διαδικασίες». Πάντα θα τον βλέπει σαν φίλο, και συνεργάτη ζωής. Μαζί του μέσα από μία αύρα ελευθερίας είναι ικανή να κάνει τα πάντα. Γενικότερα όμως, θα λέγαμε πως μπορεί να έχει περισσότερους φίλους άντρες, παρά γυναίκες.

Ο Άρης στον Υδροχόο ανεξαρτήτως φύλου

Είναι ίσως ο μόνος πλανήτης στη συγκεκριμένη ζωδιακή περιοχή που αυτό που θα συζητήσει, είναι και που θα το θέσει και σε εφαρμογή, αν βέβαια συμφωνεί με τα ιδεώδη και τα πιστεύω του. Αν αυτά έχουν ήδη αλλάξει, δεν πρόκειται να δράσει ποτέ σε μπαγιάτικες προτάσεις.

Έχει συνεχώς νέες ιδέες και στόχους να πραγματοποιήσει. Είναι πολύ κινητικός, με ευρύ φάσμα γνωριμιών και φίλων, κάθε λογής ανθρώπων, φυλών, πολιτισμών.

Είναι ανθρωπιστής. Νοιάζεται για το καλό του συνόλου, και μπορεί κάλλιστα και να πολιτεύεται. Του αρέσει να ενημερώνεται για διεθνή θέματα, και έχει πάντα θεωρίες να συζητήσει, οι οποίες πιστεύει πως θα έλυναν οριστικά κάποια παγκόσμια προβλήματα.

Κινείται περισσότερο νοητικά, παρά κυριολεκτικά. Το κυριολεκτικό, έρχεται κατόπιν μεγάλων σχεδίων προς εφαρμογή! Καταφέρνει να λύνει τις υποθέσεις του με δράσεις μικρής εμβέλειας, καθώς περισσότερο χρησιμοποιεί το μυαλό παρά τα χέρια και τα πόδια του.

Δεν πατά εδώ που τα λέμε και πολύ γερά στη γη, και γι’ αυτό δύσκολα θα τον χαρακτήριζες ρεαλιστή. Η λέξη ιδεαλιστής θα τους ταίριαζε περισσότερο. Αν και λίγο αδιάφορος στο δια ταύτα (από οτιδήποτε), αν όμως τον ρωτήσεις θα σου υποσχεθεί πως δεν είναι έτσι.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεωρεί κατά βάθος πως πράγματι τα συναισθήματα, θα τον εμπόδιζαν από το να λειτουργήσει, μια και όντως το συναίσθημα τον μπλοκάρει. Είναι επειδή δεν το καταλαβαίνει, ειδικά όταν (πχ) «αυτή την ώρα μιλάμε για δουλειές».

Βρίσκεται σε ισορροπία όταν αγωνίζεται για συγκεκριμένους στόχους, κι όχι όταν κοινωνικοποιείται δεξιά – αριστερά απορρίπτοντας τώρα, κάτι που ειπώθηκε αντίθετα τα προηγούμενα λεπτά (γιατί έχουν κάτι τέτοιες συνήθειες).

Η απόφαση να ακολουθεί συγκεκριμένους στόχους, θα τον βοηθήσει να κεντραριστεί, αλλά και να οργανώσει τις ενέργειες του, χωρίς να πάψει να περιφέρεται άσκοπα, κάνοντας μονάχα κοινωνικές συναναστροφές χωρίς ουσία.

Η ικανότητα του να γίνεται δίαυλος επικοινωνίας μεταφέροντας σε μεγάλα πλήθη πρωτοποριακές ιδέες, βρίσκει τον πιο κατάλληλο υποψήφιο γι’ αυτόν τον ρόλο.

Είναι ένας άνθρωπος που κοιτά και πράττει με μία νέα ματιά, και με φρέσκο όραμα για το μέλλον, αρκεί να μην ξεχνιέται πολλές φορές λειτουργώντας από την ώθηση μιας μεγαλομανίας, την οποία κρατά κάποιες φορές κρυμμένη, πίσω από ένα ψεύτικο προσωπείο περί ελευθερίας και ισότητας των λαών.

Άρης στον Υδροχόο – Αυτογνωσία & διαλογισμός

Ο Άρης στον Υδροχόο είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Του λείπει το συναίσθημα γιατί ασυνείδητα γνωρίσει, πως αυτό ευθύνεται για τις εμμονές και τα ανυπέρβλητα εμπόδια, που κρατούν τον άνθρωπο εγκλωβισμένο και απομονωμένο, από την ανώτερη γνώση του σύμπαντος και από την αλήθεια.

Μπορεί να υπερβεί μέσα από αυτογνωσιακές και διαλογιστικές τεχνικές, που αφορούν ομαδικές συγκεντρώσεις ή τεχνικές παράξενες και πρωτοποριακές ως προς τα παλαιότερα πρότυπα. Η υπέρβαση γι’ αυτόν, βασίζεται στην ικανότητα της αποστασιοποίησης που κατέχει, από τις καταστάσεις και τα πράγματα που τον πλαισιώνουν.