Home | Blog Posts Μαθητών | Άρης στον Λέοντα

Άρης στον Λέοντα

της Νίκης Δημητρίου

Το αρσενικό – Ο εραστής

Ο Άρης στο Λέοντα είναι ένας άρχοντας στο ερωτικό πεδίο. Θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του και για τη γυναίκα που ερωτεύεται. Είναι πολύ γενναιόδωρος σε δώρα και αισθήματα, πολύ ανοιχτός, δοτικός και με μεγαλειώδη συμπεριφορά.

Δεν αντέχει την απαισιοδοξία τη γκρίνια και την κατήφεια, ενώ αντίθετα ζει για να απολαμβάνει τη ζωή και τον έρωτα, συνδυάζοντας τα μέσα σε πολυτελή περιβάλλοντα. Θεωρεί πως αξίζουν για τους ερωτευμένους τα καλύτερα μια και πιστεύει, πως αυτά ολοκληρώνουν το ερωτικό σκηνικό.

Ως εραστής είναι ασυγκράτητος, με μεγάλες αντοχές. Σίγουρος για τον εαυτό του και με μεγάλη δημιουργικότητα!!! Μόνο που θεωρεί πως δεν υπάρχει ερωτική σύντροφος που θα μπορούσε (αν είναι δυνατόν,) να μην ικανοποιηθεί απόλυτα από τις ικανότητες του…

Το σημείο κλειδί εδώ είναι πως όταν αγαπάει μπορεί και να εκπαιδευτεί στο να μάθει και να ακούει τη σύντροφο…. Τότε τα δίνει όλα και με τεράστια γενναιοδωρία, μια και η χαρά και η ικανοποίηση είναι οι κυριότεροι στόχοι του.

Γυναίκα με Άρη στον Λέοντα

Με προβαλλόμενο τον Άρη
Λειτουργεί όχι από την ίδια, αλλά μέσω του συντρόφου που διαλέγει να μοιραστεί το κρεβάτι της μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεται και πράττει αυτός ο άνθρωπος, είναι ιδανικός για να εκφράσει τα στοιχεία του Άρη στο Λέοντα, τα οποία διαθέτει στο χάρτη της… Έτσι οπότε καταφέρνει η γυναίκα να βιώνει αυτές τις ενέργειες, ικανοποιώντας την ανάγκη εκδήλωσης τους στη ζωή της.

Με τον Άρη όταν τον λειτουργεί η ίδια η γυναίκα
Πρόκειται για μία γυναίκα ανεξάρτητη και χειραφετημένη. Σπάνια δεν εργάζεται αλλά και όταν δεν το κάνει, σίγουρα στο σπίτι της ασχολείται με κάτι δημιουργικό. Είναι μια αρχόντισσα. Επιβλητική, περήφανη και αξιοπρεπής.

Θέλει το καλύτερο για το σύντροφο της και την ίδια. Έχει τεράστια σημασία για εκείνη να είναι η πρωταγωνίστρια στη ζωή του, να την επευφημεί αλλά και να τη θαυμάζει. Δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς έρωτα, είτε αφορά κάποιον σύντροφο, είτε μια ασχολία δική της, που μέσα από αυτή θα δημιουργεί πράγματα άξια θαυμασμού.

Θα ασχολείται με έντονο ενδιαφέρον ότι αφορά τη σχέση και το γάμο, ενώ θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και θα στηρίζει το σύντροφο. Θα δίνει ζωή με δραστικές κινήσεις και στο σπίτι, αλλά και σε όλα τα περιβάλλοντα που θα την εξιτάρουν. Έτσι, θα ποτίζει και κάθε άλλη σχέση της, και γι’ αυτό και μπορούν να μένουν (σχεδόν) όλες της οι επαφές σταθερές στο χρόνο. Με το Λιοντάρι στο Λέοντα αυτή η γυναίκα, οτιδήποτε αποφασίσει να κάνει, θα το κάνει οργανωμένα, και θα έχει και φοβερή ανάπτυξη.

Λατρεύει να αναγνωρίζονται οι πράξεις της τόσο μέσα από συμπεριφορές, όσο και μέσα από λόγια. Έτσι κι αλλιώς κάθε στάση θαυμασμού στο πρόσωπο της την κινητοποιεί για να γίνεται καλύτερη και πιο αποδοτική.

Ευχαριστιέται πραγματικά να κάνει πράγματα για τους αγαπημένους της, αρκεί να μετριάσει τις οδηγίες που έχει την τάση να τους δίνει συνεχώς (με τη δικαιολογία του να κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τον εαυτό τους). Τα κίνητρα της είναι για να αναπτυχθούν, αλλά δεν είναι πάντα όμορφο…

Ευχαριστιέται πραγματικά να κάνει πράγματα για τους αγαπημένους της, αρκεί να μετριάσει τις οδηγίες που έχει την τάση να τους δίνει συνεχώς (με τη δικαιολογία του να κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τον εαυτό τους). Τα κίνητρα της είναι για να αναπτυχθούν, αλλά δεν είναι πάντα όμορφο…

Χρειάζεται βεβαίως αυτογνωσία κάποια στιγμή στη ζωή της. Κι αυτό, για να μετριάσει κάπως την τάση ανωτερότητας που τη χαρακτηρίζει. Με διάκριση, μπορεί πράγματι να είναι τέλεια σε ότι κάνει, αλλά και να προσφέρει ουσιαστικά στους ανθρώπους του περιβάλλοντος της.

Ο Άρης στον Λέοντα ανεξαρτήτως φύλου

Είναι ο πιο γενναιόδωρος Άρης του ζωδιακού. Ικανοποιείται απόλυτα όταν εξαιτίας του οι πάντες είναι ευχαριστημένοι. Ακόμα κι όταν δεν έχουν ευχαριστηθεί απορεί, μια και ο ίδιος κάνει πάντα ότι είναι δυνατόν για τους άλλους. Χρειάζεται, να φύγει από την ψευδαίσθηση πως γνωρίζει εκ των προτέρων τις ανάγκες τους. Κι αυτό, γιατί δεν πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις του. Η γενναιοδωρία του τον ωθεί να διορθώνει πράξεις και λόγια των άλλων (που θεωρεί πως σηκώνουν καλυτέρευσης) αν και το κάνει κάπως άγαρμπα κάποιες φορές.

Φωτίζει το περιβάλλον του με πράξεις δημιουργικές, και απόλυτα ταυτισμένες με τα σχέδια του. Έχει δύναμη, αντοχή, και πολύ ενέργεια. Ολοκληρώνει οπωσδήποτε ότι έχει αναλάβει, και είναι γεγονός πως σχεδόν πάντα κάνει εντύπωση.

Κάτι που επιζητά, είναι είτε να του εκφράζουν έμπρακτα το θαυμασμό για τα δημιουργήματα του, ή να το δείχνουν γενικότερα με κάποιον τρόπο, ώστε να εισπράττει την ικανοποίηση, πως ο χρόνος και η ενέργεια που κατανάλωσε δεν πήγαν χαμένα, μια και αναγνωρίστηκαν τελικά από το περιβάλλον.

Νιώθει ότι προσφέρει γενικότερα στους ανθρώπους με τις πράξεις του, ακόμα και όταν πρόκειται για κάποια εντελώς ατομική δημιουργία.

Σπάνια θα εργαστεί μυστικά, αλλά ακόμα και αν το κάνει, θα πρόκειται για κάτι που κατόπιν θα επιδιώξει να το παρουσιάσει και σε κάποιο κοινό. Πρώτα θαυμάζει ο ίδιος τη δουλειά του, και κατόπιν την εκθέτει για να τη θαυμάσουν και οι γύρω του.

Το ευαίσθητο (για εκείνον) σημείο στο οποίο χρειάζεται να εργαστεί, αφορά την εγωκεντρικότατα του, που πολλές φορές φτάνει στα όρια της μεγαλομανίας. Αν το ξεπεράσει αυτό, και εργαστεί με τον εαυτό του, θα μπορέσει να γίνει πιο μετριοπαθής, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η λάμψη των δημιουργημάτων και των έργων του.

Ο Άρης στο Λέοντα σε ισορροπία, δεν ρίχνει ούτε μια ματιά στο τι πιστεύουν οι άλλοι, αλλά και ούτε αγωνιά για το θαυμασμό των έργων του. Λειτουργεί πιο εσωτερικά, γνωρίζοντας πως ότι κι αν κάνει προσφέρει στους γύρω. Η λάμψη από το αποτέλεσμα των πράξεων του δεν μένει κρυφή, και πάντα εμπεριέχει ιδιαίτερη δημιουργικότητα.

Είναι γιατί είναι προσεγμένος, σταθερός και προσεκτικός σε ότι κάνει, αλλά το οτιδήποτε κάνει, το έχει φροντίσει με επιμέλεια και περισσή εργατικότητα και αυτό φαίνεται.

Άρης στον Λέοντα – Αυτογνωσία & διαλογισμός

Ο Άρης στο Λέοντα όταν αναπτύξει την ατομικότητα του (προσεγγίζοντας τη συνείδηση του Ήλιου του χάρτη του), μπορεί να εμβαθύνει στα εσώτερα πεδία με μεγάλη κατευθυνόμενη δύναμη.

Ο Άρης στο Λέοντα όταν αναπτύξει την ατομικότητα του (προσεγγίζοντας τη συνείδηση του Ήλιου του χάρτη του), μπορεί να εμβαθύνει στα εσώτερα πεδία με μεγάλη κατευθυνόμενη δύναμη.

Πολύ πιθανό να μπορεί να το κάνει μέσα από ζωντανό κοινό. Είναι η ατομικότητα που δεν κρύβεται, μα διαχέεται ενεργειακά στο γύρω περιβάλλον. Αρκεί, να υπερβεί τη μεγάλη εγωκεντρικότατα, τη μεγαλομανία, και την τόσο μεγάλη έμφαση στο άτομο του…

Το τι είναι, θα φανεί μέσα από τα επιτεύγματα και το έργο του. Το έργο όμως δεν είμαστε εμείς. Είμαστε, αυτοί που το δημιούργησαν. Άρα, το εξωτερικό, είναι μόνο η βιτρίνα «προβολής» από κάτι που υπάρχει πολύ πιο βαθιά εντός μας. Εκεί, όπου ο Πνευματικός Ήλιος λάμπει με ανιδιοτέλεια…

Ο Άρης στο Λέοντα, είναι πραγματικά ικανός να αντιληφθεί, να νιώσει και να ζήσει, όλο τον πλούτο της Πνευματικότητας επί της Ύλης.