Home | Blog Posts Μαθητών | Άρης στον Κριό

Άρης στον Κριό

της Νίκης Δημητρίου

Το αρσενικό – Ο εραστής

Αποτελεί το κλασικό πρότυπο του αρσενικού στην εποχή μας. Κυνηγά το αντικείμενο του πόθου του παθιασμένα, έχοντας στο ενεργητικό του και κάτι από άγρια ζούγκλα… Είναι ζηλιάρης και διεκδικητικός, γεμάτος αρρενωπότητα και αυτοπεποίθηση, αλλά λιγουλάκι εγωιστής όσον αφορά την προσωπική του ικανοποίηση.

Παίρνει άμεσα πρωτοβουλίες όταν αναγνωρίζει με το ραντάρ του την υποψήφια ερωμένη, και καθώς παίρνει φωτιά γίνεται πληθωρικός και δρα με υπερβολή. Αν και πολλές φορές γίνεται επιπόλαιος, είναι η μεγάλη του φλόγα που ευθύνεται γι’ αυτό, μια και πυροδοτεί μεγάλη ένταση.

Βουτάει αυθόρμητα, πολύ γρήγορα, και με τα μούτρα σε μία σχέση. Χρειάζεται όμως απαραιτήτως συνεχώς νέες προκλήσεις και ερεθίσματα, για να μπορέσει να μείνει κάπου μόνιμα.

Ως εραστής έχει μεγάλες αντοχές, (στις επαναλήψεις) κατά την ερωτική πράξη, με πολλά decibel πάθους, αλλά λέγεται, πως υστερεί σε διάρκεια. Είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω υπερφόρτισης επειδή τα δίνει όλα με τη μία…

Γυναίκα με Άρη στον Κριό

Με προβαλλόμενο τον Άρη
Λειτουργεί όχι από την ίδια, αλλά μέσω του συντρόφου που διαλέγει να μοιραστεί το κρεβάτι της μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεται και πράττει αυτός ο άνθρωπος, είναι ιδανικός για να εκφράσει τα στοιχεία του Άρη στον Κριό, τα οποία διαθέτει στο χάρτη της… Έτσι οπότε καταφέρνει η γυναίκα να βιώνει αυτές τις ενέργειες, ικανοποιώντας την ανάγκη εκδήλωσης τους στη ζωή της.

Με τον Άρη όταν τον λειτουργεί η ίδια η γυναίκα
Πρόκειται για μία γυναίκα σαρωτική. Έχει ευθύτητα που σπάει κόκκαλα και μεγάλο τσαγανό, με πολλές από τις ώρες της ημέρας να της περνάει βρισκόμενη σε πολύ μεγάλη ένταση. Μία γυναίκα αγοροκόριτσο, νευρική, που δείχνει πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.

Κατά βάθος όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλά χρειάζεται αυτοπεποίθηση από τους άλλους για να την αντιμετωπίσουν, και μία εξίσου πληθωρική συμπεριφορά όταν αυτή βρίσκεται επάνω στη φούρια της κίνησης της, ώστε να καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Δε δέχεται με τίποτα εντολές, μια και την οποιαδήποτε εργασία θα την κάνει ούτως ή άλλως με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Της χρειάζεται ένας άντρας που θα μπορέσει να την τιθασεύσει με τον τρόπο του. Να την αφήνει παντελώς ελεύθερη να κάνει τα δικά της, χωρίς να της βάζει εμπόδια και φραγμούς σε ότι αποφασίζει.

Ζει με πάθος και δυναμισμό. Βάζει πάντα όλη της τη δύναμη στην πραγματοποίηση των στόχων της, ενώ θέλει και γρήγορα αποτελέσματα. Λειτουργεί λοιπόν καλύτερα σε βραχυπρόθεσμους στόχους, παρά σε κάτι που πρέπει να σχεδιαστεί για αργότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές κάνει λάθη λόγω παρορμητικότητας, μια και έτσι κινείται (λόγω της φόρας της) σε λάθος τόπο και χρόνο.

Γι’ αυτήν ισχύει πως «ότι δε λύνεται κόβεται» δίχως δεύτερη κουβέντα. Είναι εκδηλωτική, με μεγάλη κινητικότητα σώματος αλλά και γλώσσας… Δεν αποχωρεί ποτέ από τις μάχες της ζωής της αντίθετα, πολεμά πάντα με κατά μέτωπο επιθέσεις.

Είναι ακριβοδίκαιη, εγωίστρια, αθλητική, μία γυναίκα που παραμένει πάντα μέσα της ένα ευαίσθητο μικρό παιδί, οπότε γίνεται άτακτη και κακομαθημένη. Ειδικά όταν θεωρήσει πως κάποιος προσπαθεί να της στερήσει την ελευθερία έκφρασης του εαυτού της να Είναι, να κινείται και να πράττει.

Τέλος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει πράξη αυτό που θα της έρθει στο κεφάλι, καθώς όσον αφορά τη δράση, ενεργοποιείται στο φτερό και γίνεται σίφουνας…

Ο Άρης στον Κριό ανεξαρτήτως φύλου

Αναλαμβάνει πάντα να λύνει μόνος του τις υποθέσεις του. Ξεκινά με τεράστια δύναμη καινούρια πράγματα. Δεν έχει χρόνο πολλές φορές να σκεφτεί εξαιτίας της παρορμητικότητας του, ενώ λειτουργεί συχνά ριψοκίνδυνα και παρακινδυνευμένα.

Είναι ο ήρωας του ζωδιακού που καμία πράξη δεν θεωρεί αδύνατη. Τον ενδιαφέρουν κυρίως ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από την προσωπική του ευημερία για την οποία αγωνίζεται σφόδρα. Είναι βιαστικός αλλά δυναμικός, απρόσεκτος αλλά γρήγορος, παρορμητικός αλλά αποτελεσματικός.

Η δύναμη του αφορά την πραγματοποίηση πράξεων σε λίγο χρόνο, που χρειάζονται όμως δυναμική και μεγάλη ενέργεια. Λειτουργεί ξεκάθαρα με το ένστικτο, οπότε όταν μπει σε καυγά και ανάψουν τα αίματα, η λογική στις πράξεις του πάει περίπατο.

Είναι εγωιστής. Και πραγματικά, δεν βλέπει καν πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν τα δικά τους θέλω και επιδιώξεις. Δίνει σημασία μόνο στον εαυτό του γιατί το «εγώ» του λόγω δυναμισμού πολλές φορές σκεπάζει την κρίση του.

Αντιλαμβάνεται εκ των υστέρων τις συνέπειες των πράξεων του, και στην ουσία δεν μαθαίνει από την αλλαγή του σχεδιασμού της κάθε επόμενης του δράσης, αλλά από τα ίδια λάθη που κάνει. Δηλαδή, τα μαθήματα του τα παίρνει από ενστικτωδώς.

Άρα σε παρόμοιες μελλοντικές καταστάσεις (στις οποίες έφαγε τα μούτρα του), αν έχει πάρει το μάθημα του, η δράση του θα είναι διαφορετική από ένστικτο. Γίνεται πολύ ανταγωνιστικός ως προς τους άλλους, ενώ λόγω συνεχούς κίνησης με ένταση, γίνεται συχνά ένας κατεπάν φασαρίας στα περιβάλλοντα που λειτουργεί.

Πρέπει να μάθει να ξεκουράζεται (για να αποφεύγει την εξάντληση και να γεμίζει μπαταρίες). Χρειάζεται επίσης να μάθει να βλέπει ότι υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι γύρω του, γιατί με τα μυαλά που κουβαλά απωθεί τους ανθρώπους απ’ τη ζωή του, καθώς τους κουράζει, οπότε κινδυνεύει να μείνει μόνος.

Σε κανέναν δεν αρέσει ο «μόνιμα εξυπνάκιας», κι ας είναι ο μόνος σε αυτή τη γη που έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πάντα (πολλές φορές), καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, αλλά και να εκπλήξει τους γύρω του γι’ αυτό.

Καθώς κατέχει ικανότητες τεράστιων ενεργειών στην εκκίνηση, λογικό είναι πως θα πρέπει να αναλαμβάνει μόνο πράγματα που χρειάζεται να ξεκινήσουν δυναμικά, ή που απαιτούν άμεση διεκπεραίωση.

Πράγματα τα οποία δεν θα βασίζονται σε μακρόχρονη στρατηγική και μεθοδική δράση, αλλά που απαιτούν άμεση παρουσία με δραστικές κινήσεις, καθώς βαριέται βέβαια και πολύ γρήγορα.

Άρης στον Κριό – Αυτογνωσία & διαλογισμός

Έτσι ο Άρης στον Κριό θα ήταν ιδανικός για τεχνικές που περιλαμβάνουν το σώμα, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με δυναμική στην κίνηση του. Ή, την ανάπτυξη σώματος και πνεύματος μέσα από γιόγκα, σωματικές ασκήσεις, αλλά και πολεμικές τέχνες που απαιτούν οπωσδήποτε κάποια εστίαση και συγκέντρωση κλπ.

Όμως αυτό θα ήταν αρχικά μόνο η προετοιμασία, γιατί όλοι μας είμαστε γεννημένοι για να κατευθυνθούμε κάποτε εντός μας. Χρησιμοποιώντας όμως ο καθένας μας, τα μέσα (ως όπλα,) με τα οποία γεννηθήκαμε (δηλαδή τον Άρη, ανάλογα με τη ζωδιακή περιοχή του).

Ο Άρης στον Κριό θα μπορούσε αν αποφάσιζε να μάθει πρώτα να ηρεμεί, ώστε να χαλαρώσει μέσω εσωτερικής εργασίας την τόσο μεγάλη ένταση που κουβαλά. Να συνηθίσει να ζει καί την ηρεμία, (χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα), αλλά αυτή η στάση ζωής, ταυτόχρονα να εναλλάσσεται καί με στιγμές μεγάλης κινητικότητας, μια και το αποζητά ενεργειακά ο σωματικός του φορέας.

Κατόπιν να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του για να εμβαθύνει, ώστε να προχωρήσει με δύναμη σε νοητικές ασκήσεις και εμβάθυνση. Ο τρόπος του είναι να διαλογίζεται για μικρό διάστημα χρονικά, αλλά χρησιμοποιώντας μεγάλο δυναμικό.

Είναι περιττή για έναν Άρη στον Κριό η πολύωρη ενασχόληση, γιατί του είναι πολύ δύσκολο να μετριάσει την ενέργεια, ώστε να τη χρησιμοποιήσει για μεγαλύτερο διάστημα. Εδώ δουλειά κάνει η επανάληψη της εργασίας.

favicon