Home | Blog Posts Μαθητών | Άρης στον Αιγόκερω

Άρης στον Αιγόκερω

της Νίκης Δημητρίου

Το αρσενικό – Ο εραστής

Όπως με όλους τους πλανήτες της ζωδιακής περιοχής του Αιγόκερω, διαπιστώνουμε πως και ο Άρης στον Αιγόκερο, διέπεται από σοβαρότητα κι αυτός. Το θέμα της συντρόφου παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Πρόκειται βέβαια για έναν άντρα που πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις του ιδανικού (για τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα του καιρού μας), αρσενικού.

Σοβαρός, τυπικός, καριερίστας, αλλά ταυτόχρονα και ένας τζέντλεμαν, που ξέρει πως να φερθεί σε μία γυναίκα. Δεν θα γίνει ποτέ ένας χαζοχαρούμενος αγαπημένος. Αντίθετα, θα πάρει πολύ σοβαρά καί την οποιαδήποτε σχέση του, αλλά καί τη γυναίκα με την οποία θα δεθεί.

Σοβαρός, τυπικός, καριερίστας, αλλά ταυτόχρονα και ένας τζέντλεμαν, που ξέρει πως να φερθεί σε μία γυναίκα. Δεν θα γίνει ποτέ ένας χαζοχαρούμενος αγαπημένος. Αντίθετα, θα πάρει πολύ σοβαρά καί την οποιαδήποτε σχέση του, αλλά καί τη γυναίκα με την οποία θα δεθεί.

Ως εραστής εκπλήσσει, ευχάριστα. Κι αυτό γιατί κάτω από τη σοβαρότητα και την συντηρητική του εμφάνιση, κρύβεται ένας άντρας δυναμικός, τρυφερός και εργατικός…!!!

Ανήκει εξίσου στους άντρες που έχουν μεγάλες αντοχές, και ασχολείται μάλιστα ευλαβικά με τη γυναίκα, η οποία πολλές φορές μπορεί να αποτελεί μάλιστα και τη μούσα του, καθώς θα τον εμπνέει (μπορεί) και στη ζωή του. Τον ενδιαφέρει πολύ η ικανοποίηση της, αλλά τελικά όχι μονάχα στο κρεβάτι, μα και συνολικά μέσα στη σχέση, και ότι αυτή περιλαμβάνει. Από εξόδους, μέρη που θα πηγαίνουν παρέα, κοινωνικές συναναστροφές, δώρα…

Είναι ταυτόχρονα τρυφερός και σταθερά δυναμικός, χωρίς ακρότητες. Δεν είναι βιαστικός, και λειτουργεί λες και κάνει ακριβώς ότι χρειάζεται και είναι αναγκαίο την κάθε στιγμή.

Γυναίκα με Άρη στον Αιγόκερω

Με προβαλλόμενο τον Άρη
Λειτουργεί όχι από την ίδια, αλλά μέσω του συντρόφου που διαλέγει να μοιραστεί το κρεβάτι της μαζί του. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεται και πράττει αυτός ο άνθρωπος, είναι ιδανικός για να εκφράσει τα στοιχεία του Άρη στον Αιγόκερο, τα οποία διαθέτει στο χάρτη της… Έτσι οπότε καταφέρνει η γυναίκα να βιώνει αυτές τις ενέργειες, ικανοποιώντας την ανάγκη εκδήλωσης τους στη ζωή της.

Με τον Άρη όταν τον λειτουργεί η ίδια η γυναίκα
Η γυναίκα με τον Άρη στον Αιγόκερο ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την εικόνα της, οπότε θα φροντίσει να μη δίνει ποτέ δικαιώματα. Όλες της οι πράξεις της θα βασίζονται στη σοβαρότητα, και πάντα θα αγωνίζεται με κάποιο σχέδιο ζωής που θα είναι λιτό, απλό, βαθιά συνειδητοποιημένο, και σίγουρα επικείμενο για μεγάλη επιτυχία και σίγουρη πραγματοποίηση.

Είναι να μην αποφασίσει να κάνει κάτι. Αν το αποφασίσει και αφιερώσει το χρόνο και ενέργεια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το φέρει εις πέρας, και μάλιστα πριν από την dead line. Πατά γερά μεν τα πόδια της στη γη, όμως είναι μία γυναίκα που στοχεύει ψηλά. Σίγουρα όχι σε κάποιον άντρα για να την αποκαταστήσει. Αυτό, αποτελεί αστείο γι’ αυτήν.

Θα δουλεύει συνειδητά, με υπευθυνότητα, ρεαλισμό, και απαράμιλλη πειθαρχία. Γνωρίζει τις δυσκολίες της ζωής, αλλά είναι γεννημένη να τις ξεπερνάει, καθώς ξέρει πολύ καλά πως για να αποκτήσει κάτι, είναι απαιτούμενο να πληρώσει το ανάλογο τίμημα, για το οποίο είναι απόλυτα σύμφωνη.

Δεν τις χαρίζονται τα πράγματα. Απλά αποφασίζει, αγωνίζεται και τα κατακτά. Είναι πλήρως συνειδητοποιημένη ως προς τις ικανότητες της και τη δύναμη δράσης της, την οποία χρησιμοποιεί, κάνοντας οικονομία δυνάμεων, γι’ αυτό και αψηφά το χρόνο στον οποίο θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα της. Όλα όσα λαχταρά πιστέψτε με, καταφέρνει να τα πραγματοποιήσει, γιατί είναι επικεντρωμένη στο στόχο, και αποφασισμένη να κερδίσει όλες τις μάχες της ζωής της.

Ο άντρας γι’ αυτήν στη ζωή είναι πολύ σημαντικός, και θα τον σέβεται. Όμως δεν θα επιτρέψει ποτέ να κάνει γι’ αυτήν κάτι πρακτικό, το οποίο μπορεί να το κάνει και μόνη της. Ένας άντρας για την ίδια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά θα σκεφτεί αν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να αξίζει να τον συστήσει στους γνωστούς, τους φίλους και την οικογένεια της.

Ο Άρης στον Αιγόκερω ανεξαρτήτως φύλου

Ο Άρης στον Αιγόκερο ίσως αφορά την ιδανική θέση του Άρη στο ζωδιακό. Η κυριαρχία και η πειθάρχηση, μαζί με το ρεαλισμό που τον διακρίνει, είναι τα απαιτούμενα όπλα για να φέρει σε διεκπεραίωση και εμφάνιση ότι κι αν αποφασίσει.

Συνήθως ασχολείται μόνο με σοβαρά (όπως τα θεωρεί ο ίδιος ζητήματα), και επιθυμεί να φέρουν κάποιο κύρος, το οποίο και θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη και σοβαρότητα που πιστεύει ότι κατέχει ο ίδιος.

Είναι ο υπερασπιστής και συντηρητής (με πράξεις) της κοινωνίας, καθώς την ακολουθεί κατά το γράμμα του νόμου, με όλους τους κανόνες που την απαρτίζουν. Με βάση αυτό πορεύεται, ώστε να υπηρετήσει τα ιδανικά του για να φτάσει τόσο ψηλά, όσο αποφασίσει, δουλεύοντας ασταμάτητα προς το σκοπό αυτό.

Καλό είναι γι’ αυτόν, να προσδιορίσει τον εαυτό του, (κι αυτό εξαρτάται από τον Ήλιο του βασικά, αλλά και από άλλα σημεία και πλανήτες του χάρτη του), ώστε να μάθει κατόπιν να ακολουθεί την κοινωνία στην οποία ανήκει με βάση αυτό που είναι.

Μπορεί λοιπόν να ακολουθεί και να συντηρεί την παρανοϊκή εξωτερική κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα με τα ήθη και τα έθιμα, τα πρέπει και τα πιστεύω της. Αλλά, μπορεί να ακολουθεί και να συντηρεί, και μία άλλη οποιουδήποτε τύπου κοινωνία, στην οποία θα ταχθεί επειδή την πιστεύει.

Ας πούμε, η ιδεατή κοινωνία που ο ίδιος δημιουργεί μέσα από τις πράξεις του, με έναν ηθικό κώδικα ανώτερων αξιών, καθώς συνειδητοποιεί πως κάτι τέτοιο τελικά αξίζει περισσότερο σήμερα στον ίδιο, αλλά και στους υπόλοιπους ανθρώπους, πολύ περισσότερο από αυτό που συντηρούμε όλοι μας σήμερα.

Ο Άρης στον Αιγόκερο, φέρνει σε εφαρμογή, με δράση το παράδειγμα του, την κοινωνική στασιμότητα, ή την κοινωνική πρόοδο. Είναι από τους στυλοβάτες των κοινωνιών των ανθρώπων.

Καλό είναι μονάχα να χαλαρώσει λίγο, γιατί η σοβαρότητα και η συγκέντρωση του πολλές φορές τον κάνουν να είναι κάποιες στιγμές πολύ στην τσίτα. Η ζωή μπορεί να έχει την ομορφιά της μέσα και από τη χαλάρωση όμως.

Γιατί με οικονομία δυνάμεων μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα από ότι τώρα. Η ζωή λοιπόν, μπορεί να είναι σοβαρή, αλλά ο Άρης στον Αιγόκερο, δεν πρέπει να την παίρνει τόσο πολύ στα σοβαρά…

Άρης στον Αιγόκερω – Αυτογνωσία & διαλογισμός

Πρόκειται για τον Άρη, που αν αποφασίσει να δώσει την ενέργεια του προς αναγνώριση των ανώτερων πεδίων, τίποτα δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Μπορεί να προσηλωθεί με μεγάλη ευκολία στο στόχο, είναι υπεύθυνος, σταθερός, και δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσει, γιατί είναι ικανός να πειθαρχήσει σε όλες τις σειρήνες που μπορεί να αντιμετωπίσει κατά τους διαλογισμούς του…

Έχει τη δυνατότητα να φέρει απτά και πρακτικά αποτελέσματα στο φυσικό πεδίο, τα οποία μπορεί και να τα θέσει σε εφαρμογή στη ζωή του. Κατά αυτόν τρόπο θα αναβαθμίσει τον εαυτό του, όπως και την κοινωνία, αν αποφασίσει να τα δημοσιοποιήσει. Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει, και σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους θα έρχεται σε επαφή, μέσα από το παράδειγμα του, με την επαναστατική πρακτικότητα στην καθημερινή του ζωή.