Home | Blog | Σύνοδος Δία – Πλούτωνα. Το Συγκριτικό Πλεονέκτημα

Σύνοδος Δία – Πλούτωνα. Το Συγκριτικό Πλεονέκτημα

Σημασία

Η Σύνοδος Δία – Πλούτωνα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Σαν ενέργειες υπαινίσσονται την ολότητα. Οι μετασχηματιστικές ιδιότητες του εσωτερικού μας Πλούτου, διεγείρονται από την ζωτική διάθεση του Δία. Ο μετασχηματιστής Πλούτωνας διευρύνει τις ικανότητες του στο μέγιστο, όταν έρχεται σε επαφή με τον πληθωρικό Δία.

Ο ένας μας προκαλεί να αναβαθμιστούμε και να μετουσιωθούμε,  ενώ ο άλλος μας δείχνει την κατεύθυνση ρίχνοντας τα βέλη του στον στόχο. Εάν δεν χαθούμε κοιτάζοντας το τόξο του,  αλλά αντιθέτως παρακολουθήσουμε την πορεία που μας δείχνουν τα βέλη, τότε θα καταφέρουμε να βάλουμε εμπρός τις μηχανές μας στο μέγιστο. Έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την πολυπόθητη εξέλιξη,  να νικήσουμε την βαρύτητα του βολέματος και να ανελιχθούμε σε νέα ποιοτικά επίπεδα.

Ο παρακάτω πίνακας περιέχει αριστερά τους προσωπικούς πλανήτες του γενέθλιου χάρτη μας, τους οποίους ίσως η Σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα να αγγίζει με τις εξής όψεις:

  • Συνόδου (αν έχουμε κάποιον από αυτούς στον Αιγόκερω),
  • Αντίθεσης (αν έχουμε κάποιον από αυτούς στον Καρκίνο),
  • Τριγώνου (αν έχουμε κάποιον από αυτούς σε Ταύρο ή Παρθένο) και
  • Τετραγώνου (αν έχουμε κάποιον από αυτούς σε Κριό ή Ζυγό).

Στη μεσαία στήλη βλέπουμε ποια είναι η πρόκληση του Πλούτωνα με σκοπό την αναβάθμιση και στην δεξιά στήλη βλέπουμε ποια βοήθεια παίρνουμε από τον Δία. Αν αντιληφθούμε την πρόκληση του Πλούτωνα και αντλήσουμε κάθε σταγόνα βοήθειας του Δία, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό Συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει κατευθείαν στην επιτυχία που ονειρευόμαστε.

Το πρόβλημα είναι πως συνήθως δεν συνειδητοποιούμε τις προσωπικές μας διαστάσεις και την εσωτερική μας αλήθεια, οπότε τις διελεύσεις τις ζούμε σαν “τυχαία” γεγονότα. Όσο πιο “τυχαία” αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας μέσα στις καταστάσεις, τόσο πιο ασήμαντα όντα νιώθουμε. Όσο πιο συνειδητά μπαίνουμε σε αυτές, τόσο πιο σπουδαίοι γινόμαστε για τον εαυτό και τη ζωή μας.

Καλή μας επιτυχία !

Πλανήτες στον Γενέθλιο Χάρτη
Προκλήσεις Διελαύνοντα Πλούτωνα
Ευκαιρίες Διελαύνοντα Δία
Ήλιος

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αυτογνωσία. Η κρίση της κατανόησης του τρόπου που οφείλουμε να διαχειριζόμαστε την δύναμή μας. Οι πιο τρομακτικές καταστάσεις κρύβονται μέσα μας και αυτές πρέπει να κατανοήσουμε.

Ευκαιρίες φώτισης των εσωτερικών κρυφών πτυχών με σκοπό την αποδοχή και την κατανόηση του νοήματος των συμβάντων.

Σελήνη

Πιέσεις από το εξωτερικό περιβάλλον προς την κατεύθυνση μετασχηματισμού και αναβάθμισης της φροντίδας προς τον εαυτό. Ο εσωτερικός μετασχηματισμός δημιουργεί θλίψη και πόνο.

Απομάκρυνση από τα «θέλω» της οικογένειας.
Υιοθέτηση προσωπικού τρόπου ζωής και εύρεση προσωπικής διαδρομής.

Ερμής

Τα γεγονότα κρύβουν αλήθειες οι οποίες δεν είναι ευχάριστες. Διεκδικούμε την δική μας αλήθεια χωρίς να την επιβάλλουμε στους άλλους.

Η σύνθεση των πληροφοριών αναδύει την ευρύτερη έννοια των γεγονότων. Σύμμαχος ο Δίας στην κατανόηση πως κανείς δεν είναι μόνος.

Αφροδίτη

Αναβάθμιση των υλικών και των αξιών που προσελκύουμε στη ζωή. Η διδασκαλία της ευγένειας και της δεκτικότητας με βασικό κανόνα να μην παραδίδεται η εξουσία μας στους άλλους, αλλά και να μην τη χρησιμοποιούμε με ιδιοτέλεια.

Κατανόηση του νοήματος των λέξεων «πόθος και πάθος» . Ευκαιρίες εξισορρόπησης αυτών των ενεργειών με την καλοσύνη και την ευγένεια.
Βοηθητικές ενέργειες για οικονομική διαχείριση.

Άρης

Κύριο συναίσθημα ο θυμός όταν δεν υπάρχει ευελιξία. Η πρόκληση εδώ έχει να κάνει με τη διαχείριση της ενέργειας. Η πρόθεση και το κίνητρο αν δεν είναι ξεκάθαρα, οδηγούν σε ενέργειες σκοτεινές και εκδικητικές. Η αυτογνωσία διευκολύνει τον μετασχηματισμό της απροσδιόριστης δράσης, σε δράση με ωφέλιμες για όλους διαστάσεις.

Μέγιστη χρήση ενέργειας με πνευματικές πτυχές, οι οποίες βοηθούν στην ανακάλυψη της προσωπικής αλήθειας για δύναμη και εξουσία. Η επιθετικότητα και ο θυμός μπορούν να εξαλειφθούν μέσα από την εσωτερική ανάγκη «συγχώρεσης».

Ελίνα Βατικιώτη
Ελίνα Βατικιώτη
Η Ελίνα Βατικιώτη είναι αναγνωρισμένη Αστρολόγος, ιδρύτρια του Elina Vatikioti Astrology School. Διδάσκει μαθήματα Αστρολογίας στο Αστρολογικό Σχολείο και στον ελεύθερο χρόνο της γράφει άρθρα στο blog της σελίδας του σχολείου. Είναι δημιουργός μιας εξαιρετικής τεχνικής για αστρολογική πρόβλεψη, την Τεχνική της Πεταλούδας, και μιας τεχνικής αυτογνωσίας βασισμένη στον Αστρολογικό Χάρτη, τον Μίτο της Αριάδνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *