Home | Ελίνα Βατικιώτη

Ελίνα Βατικιώτη

Το ξεκίνημα

Η Ελίνα Βατικιώτη άρχισε την ενασχόλησή της με την Αστρολογία μέσα στη δεκαετία του 90. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε υπέροχους Δασκάλους όπως η Μαρίνα Μαρκάτου, η Κατερίνα Σουτλόγλου και ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Μπορεί να μην τους γνωρίζετε, γιατί δεν ήταν διάσημοι στο ευρύ κοινό, αλλά ήταν και είναι μοναδικοί στο είδος τους. Ο καθένας τους της έδωσε και μια διαφορετική αστρολογική ματιά, πάντα με σεβασμό και αγάπη για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η Ελίνα Βατικιώτη στο Αστρώον Σπουδαστήριο

Οι σπουδές

Όταν τελείωσε το σχολείο, σπούδασε Marketing στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης των ΤΕΙ Πειραιά αποσπώντας δύο υποτροφίες. Ταυτόχρονα εργαζόταν στην οικογενειακή της επιχείρηση με αντικείμενο τα είδη σπιτιού και διακόσμησης. Συνέχισε κάνοντας την πρακτική της στα περιοδικά “Αγορά” και “Κέρδος” από τα οποία απέσπασε άριστες κριτικές. Παράλληλα, με τις γνώσεις που απέσπασε από τις σπουδές της, εφάρμοσε σειρά από πρωτοποριακές πρακτικές οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξη της επιχείρησής της.

Ο εναλλακτικός χώρος

Η μεγάλη της αγάπη όμως ήταν ο εναλλακτικός χώρος και η μελέτη των Συμβόλων. Έτσι, από το 1997 και παράλληλα με την εργασία της, άρχισε την εναλλακτική της πορεία κάνοντας Αστρολογία με την Μαρίνα Μαρκάτου. Συνέχισε μαθαίνοντας Ρέικι, Σιάτσου και Χρωμοβελονισμό (Beamer) από την Μόσχα Σκόδρα και Silva Mind Control από τον Παναγιώτη Μεταξάτο. Συνεχίζοντας,  από το 2000 εμβάθυνε στην Αστρολογία συνεχίζοντας τις Αστρολογικές της σπουδές στο Σπουδαστήριο Συμβόλων “Αστρώον”. Στο Αστρώον, με την πολύτιμη καθοδήγηση της Κατερίνας Σουτλόγλου, έκανε και τα πρώτα της βήματα  στην διδασκαλία, αναλαμβάνοντας τα τμήματα αρχαρίων της σχολής το 2004. Τέλος, στα μέσα της δεκαετίας του 2000 παρακολούθησε για ενάμιση χρόνο μαθήματα Ψυχολογίας στη Ραϊχική Σχολή Σωματικής Ψυχοθεραπείας για το δίπλωμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας τις οποίες όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει για προσωπικούς λόγους.

Ελίνα Βατικιώτη

Οι Αστρολογικές Τεχνικές

Εκείνη την εποχή ανέπτυξε την πρώτη – κατοχυρωμένη από το 2004 – Αστρολογική της τεχνική, τον Μίτο της Αριάδνης. Στην τεχνική αυτή προσεγγίζουμε τα ασυνείδητα κομμάτια του εαυτού μας απλά … ζωγραφίζοντας με το χρώμα που αναλογεί στον Πλανήτη ή την Ζωδιακή περιοχή που μας ενδιαφέρει. Ο Μίτος της Αριάδνης παρουσιάστηκε από την Ελίνα Βατικιώτη για πρώτη φορά στο πρώτο Αστρολογικό Συνέδριο στην Ελλάδα το 2011, και έλαβε άριστες κριτικές από Έλληνες και ξένους Αστρολόγους.

Παράλληλα όμως, αναπτύχθηκε και η Τεχνική της Πεταλούδας, η οποία κατέχει όλη τη βάση της αστρολογικής ερμηνείας και δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύσει ο καθένας μόνος του τον Αστρολογικό του Χάρτη. Εδώ ο Αστρολόγος έχει τον ρόλο του βοηθού-συντονιστή, ενώ η ερμηνεία γίνεται από τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει ο Χάρτης.

Η Μελωδία του Αστρολογικού Χάρτη

Τέλος, μαζί με την φίλη, συνεργάτη της και μουσικό Ντομένικα Μαρτινέγκο, δημιούργησαν μουσικά κομμάτια.  Τα μουσικά κομμάτια εμπνεύστηκαν και βασίζονται σε στοιχεία του Αστρολογικού Χάρτη και τον μεταφράζουν σε μελωδία.

Το Αστρολογικό Ημερολόγιο

Η Ελίνα Βατικιώτη έχει γράψει και  ένα Αστρολογικό Ημερολόγιο για το 2009, την Ημερολογιακή Πυξίδα όταν για πρώτη φορά συνδύασε τις ενέργειες των ονομάτων με τις Ζωδιακές περιοχές και τους Πλανήτες.

Η Διδασκαλία

Από το 2004 και μετά συνεχίζει να διδάσκει Αστρολογία σε μαθητές όλων των επιπέδων. Στους πιο προχωρημένους διδάσκει και Καρμική Αστρολογία (Αστρολογία της αιτίας και του αποτελέσματος). Επιπλέον της αρέσει πολύ η ενασχόληση με την Συναστρία και τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ την συναρπάζει πολύ και η Παιδική Αστρολογία.

Η Ελίνα Βατικιώτη είναι μέλος του ΕΝ.ΕΛ.ΠΑ και της αρέσει να ονομάζει τον εαυτό της “Σύμβουλο Εναλλακτικών Μεθόδων Αυτογνωσίας”.

Το Τώρα

Το αστρολογικό της ταξίδι συνεχίζεται με την δημιουργία του Αστρολογικού Σχολείου.  Ταυτόχρονα ελπίζει να καταφέρει να δημιουργήσει κι άλλες Αυτογνωσιακές Τεχνικές που να βασίζονται στον Αστρολογικό Χάρτη. Κλείνοντας, ελπίζει να αξιωθεί να τραγουδήσει την Μελωδία της στην πιο λαμπρή και υψηλή συχνότητα που της επιτρέπει η ανθρώπινη φύση της, ο εγκέφαλος της και τα περιοριστικά της πιστεύω…

favicon