Home | Αστρολογικές Τεχνικές

Οι Αστρολογικές Τεχνικές

 

Εισαγωγή

Κατά την διάρκεια της πορείας της στον Αστρολογικό χώρο, η Ελίνα Βατικιώτη γνώρισε και συνεργάστηκε με πολλά και μεγάλα ονόματα του εναλλακτικού χώρου. Οι γνώσεις που πήρε την βοήθησαν να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ανθρώπινου εγκεφάλου και του τρόπου σκέψης και λειτουργίας του. Με οδηγό την γνώση αυτή και μετά από χρόνια έρευνας και χαρτογράφησης του υποσυνείδητου μέσω των Αρχετύπων, ανέπτυξε δύο Αστρολογικές  τεχνικές, οι οποίες χρησιμοποιούνται  με σκοπό την συνειδητότητα και την αυτοβελτίωση.

Ποιές είναι οι τεχνικές

Οι αστρολογικές τεχνικές ονομάζονται Μίτος της Αριάδνης και Τεχνική της Πεταλούδας. Η Τεχνική της Πεταλούδας θα διδαχτεί στα μαθήματα, ενώ και οι δύο τεχνικές θα προσφέρονται ως υπηρεσία από την Ελίνα Βατικιώτη.

Αστρολογικές Τεχνικές:

“Ο Μίτος της Αριάδνης”

Τι είναι

Ο Μίτος της Αριάδνης είναι μια ευχάριστη τεχνική, η οποία φαντάζει σαν παιχνίδι και προσεγγίζει τον Αστρολογικό μας Χάρτη μέσω των χρωμάτων. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης ενασχόλησης με την Αστρολογία, την Μυθολογία, την Ψυχολογία, τα Σύμβολα και τα Αρχέτυπα. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά δημόσια (δείτε το video δεξιά), στο Α’ Συνέδριο Ελλήνων Αστρολόγων που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον  Σύλλογο “Πάμε Αστρολογία” στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς το 2011.

Ariadne's Thread Logo

Πως λειτουργεί το χρώμα

Το χρώμα μας βοηθάει να ενεργοποιήσουμε το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας ενώ βρισκόμαστε σε εγρήγορση.  Είναι επίσης το εργαλείο μέσω του οποίου ανασύρονται βιώματα – τα οποία για κάποιο λόγο έχουν στρεβλωθεί – έτσι ώστε να επανακτήσουμε επαφή με την ύπαρξή μας. Ταυτόχρονα, η κατάσταση της εγρήγορσης που βρισκόμαστε, μας βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε την λογική μας (αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου), για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει.

Το αποτέλεσμα

Με αυτόν τον τρόπο συμφιλιώνεται η λογική με το συναίσθημα.  Αυτή είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη πλευρά του Αστρολογικού μας Χάρτη, η οποία δεν διαφέρει από την πολυπλοκότητα της προσωπικότητάς μας. Επίσης δεν διαφέρει από τους τρόπους που εκφραζόμαστε ή την δυνατότητα να είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας.

Ένα όμορφο παράδειγμα

Αν ψάξουμε μέσα μας, θα βρούμε έναν απέραντο και γεμάτο εκπλήξεις κόσμο… Τον δικό μας κόσμο. Αν βουτήξουμε στην θάλασσα, θα λέγαμε με μια γρήγορη ματιά πως είδαμε τον βυθό.  Αν όμως εξερευνήσουμε καλύτερα, θα αντιληφθούμε όλες τις ομοιότητες και τις διαφορές αυτού του βυθού με κάποιον άλλο. Από την άλλη, αν προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τον βυθό από την επιφάνειά της θάλασσας, το πιο πιθανό είναι να την φοβηθούμε. Εάν όμως μπορούσαμε να βουτήξουμε με ασφάλεια μαζί με κάποιον που εμπιστευόμαστε, τότε θα την εξερευνούσαμε και θα την παρατηρούσαμε. Θα μαθαίναμε τα μυστικά της και θα αφουγκραζόμασταν τις ανάγκες της.

“Με ανάλογο τρόπο, μπορούμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τον δικό μας βυθό… την δική μας θάλασσα. Κι αν μέχρι στιγμής δεν το έχετε αντιληφθεί… φέρτε στο μυαλό σας κάποιον ή κάτι που αγαπάτε πολύ. Σίγουρα θα θυμηθείτε απίστευτες λεπτομέρειες που τον αφορούν… !!! Σας εύχομαι ο επόμενος άνθρωπος που θα αγαπήσετε πολύ να είναι ο Εαυτός σας… “

“Η Αστρολογία δεν είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος,  είναι ο χάρτης που μας οδηγεί με Συνειδητότητα στο μέλλον”. – Ελίνα Βατικιώτη

Αστρολογικές Τεχνικές:

“Η Τεχνική της Πεταλούδας”

Πως λειτουργεί

Με την Τεχνική της Πεταλούδας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ερμηνεύσει μόνος του τον Αστρολογικό του Χάρτη, χωρίς καμία αστρολογική γνώση. Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου Αστρολόγου, γνώστη της Τεχνικής, βλέπει ως παρατηρητής και αναγνωρίζει ποια είναι η συνήθης αυθόρμητη συμπεριφορά του. Μόλις το συνειδητοποιήσει, αναγνωρίζει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά που θα μπορούσε να έχει για καλύτερα αποτελέσματα στην ζωή του.

H μέθοδος είναι διαγνωστική και επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να συνειδητοποιήσει τα «μπλοκαρίσματά» του, αλλά και την ευελιξία του. Έτσι, περνώντας τις πληροφορίες μέσα από το δικό του φίλτρο κατανόησης,  μπορεί να καθοδηγήσει ο ίδιος τον εαυτό του και να βρει τις λύσεις των θεμάτων που τον ενδιαφέρουν.

Ο λόγος πίσω από το όνομα

Η Τεχνική της Πεταλούδας ονομάστηκε έτσι γιατί συμβολίζει την αναγέννηση μέσω της μεταμόρφωσης. Η πεταλούδα είναι ένα από τα πίο όμορφα πλάσματα στον πλανήτη μας. Για να μπορέσει όμως να μεταμορφωθεί σε αυτό το εκπληκτικό έντομο, πρέπει πρώτα να περάσει από τα τέσσερα στάδια της ζωής της:

Butterfly Technique
  • το εμβρυϊκό στάδιο, υπό μορφή αβγού,
  • το στάδιο της προνύμφης,
  • το στάδιο της χρυσαλλίδας
  • και το τελικό στάδιο ενηλικίωσης, όπου μεταμορφώνεται σε αυτή την πανδαισία χρωμάτων.

Με τον ίδιο τρόπο ο άνθρωπος μεταμορφώνεται και αναγεννάται μέσα από τα στάδια συνειδητότητας που περνάει.

Ποιοί μπορούν να μάθουν την τεχνική

Πρόσβαση στη συγκεκριμένη Τεχνική μπορούν να έχουν όσοι μαθητευόμενοι έχουν ολοκληρωμένες γνώσεις Ζωδιακών περιοχών, Πλανητών, Οικοθεσίας και Όψεων. Αποτελεί εργαλείο για όλους τους Αστρολόγους που θέλουν να εκπαιδευτούν στην ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη. Επομένως η Τεχνική διδάσκεται για δύο διαφορετικούς λόγους:

  • o πρώτος λόγος είναι η εκπαίδευση του Αστρολόγου στην ερμηνεία του Αστρολογικού Χάρτη και
  • ο δεύτερος λόγος είναι η χρησιμοποίηση της Τεχνικής σε συνεδρίες αυτογνωσίας.