Home | Blog | Άρης – Αφροδίτη, το αρχέγονο ερωτικό δίπολο

Άρης – Αφροδίτη, το αρχέγονο ερωτικό δίπολο

Γενικά

Ο Άρης και η Αφροδίτη είναι ένα από τα αρχέτυπα ζευγάρια τόσο της Ελληνικής Μυθολογίας όσο και της Αστρολογίας. Ο Άρης, ο θεός του πολέμου απεικονίζεται με το σύμβολο  του σπερματοζωαρίου ενώ η Αφροδίτη , η θεά της ομορφιάς   με το σύμβολο του ωαρίου.

Η δουλειά του σπερματοζωαρίου είναι να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να φτάσει πρώτο στο ωάριο το οποίο θα γονιμοποιήσει. Η δουλειά του ωαρίου από την άλλη πλευρά είναι εντελώς παθητική , περιμένοντας υπομονετικά το σπερματοζωάριο που θα φτάσει πρώτο.

Εάν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτό το αρχέγονο ζευγάρι μέσω της Ελληνικής Μυθολογίας διατρέχουμε τον κίνδυνο να μπερδευτούμε με την πληθώρα των μύθων που κυκλοφορούν.

Male and female genders

Μυθολογία

Αποσπασματικά θα μιλήσω για δύο τρία πράγματα τα οποία μου έκαναν εντύπωση.

  • Ο Άρης και η Αφροδίτη έχουν 4 παιδιά… τον Δείμο και τον Φόβο (αγαπημένοι του Άρη) , τον Έρωτα και την Αρμονία ( αγαπημένα παιδιά της Αφροδίτης).
  • Η Αφροδίτη είναι σύζυγος του Ήφαιστου (γιου του Δία και της Ήρας) αλλά και ερωμένη του Άρη (γιου του Δία και της Ήρας επίσης) !
  • Η Αφροδίτη προέρχεται από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού όταν ευνουχίστηκε από τον Κρόνο και είναι παντρεμένη με τον έναν και ερωτευμένη με τον άλλον γιο του Δία !

Σημασία

Η προσωπική μου άποψη είναι πως η Αφροδίτη παίζει τον ρόλο ενός συνδετικού κρίκου εξέλιξης και μεταφοράς πληροφορίας. Μέσω του ζευγαρώματος της με τον Ήφαιστο και τον Άρη συνδέονται οι ενέργειες του Ουρανού του Κρόνου και του Δία!  Δηλαδή οι ανοργάνωτες ενέργειες οι οποίες έχουν σαν αίτημα μόνο την Ύπαρξη (Ουρανός) μαζί μ αυτές που έχουν αίτημα Δομής (Κρόνος) κι αυτές που έχουν αίτημα Εξέλιξης (Δίας).

A couple kissing

Αστρολογία

Από Αστρολογική άποψη η Αφροδίτη σαν πλανήτης είναι ο τρόπος λήψης των πληροφοριών μέσω των αισθήσεων :

  • όραση
  • αφή
  • ακοή
  • γεύση
  • οσμή

Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται και ΣΥΝ αισθηματική,  ενώ στην ουσία είναι καθαρά αισθητική!

Η Αφροδίτη κυβερνά δύο ζώδια, το ζώδιο του Ταύρου και το ζώδιο του Ζυγού. Αν προσέξουμε έναν αστρολογικό χάρτη θα δούμε πως απέναντι από τον Κριό που τον κυβερνά ο Άρης , βρίσκεται ο Ζυγός που τον κυβερνά η Αφροδίτη ενώ δίπλα στον Κριό βρίσκεται ο Ταύρος τον οποίο πάλι κυβερνά η Αφροδίτη.

Ενώ αν κάνουμε αναγραμματισμό της λέξης Αφροδίτη θα μας προκύψει η λέξη Διατροφή.!

Συναστρία

Παρατηρούμε Αστρολογικά ένα συνεχόμενο δίπολο Άρη Αφροδίτης που βρίσκονται τόσο στην πλευρά του «εγώ» όσο και στην πλευρά του «εμείς». Μας είναι λοιπόν πλήρως κατανοητό πως αυτοί οι δύο πλανήτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία μιας συναστρίας.

Κάθε πλανήτης είναι ένας ρόλος τον οποίο ενδυόμαστε ανάλογα με το τι θέλουμε συνειδητά ή και ασυνείδητα να πράξουμε. Έτσι π.χ όταν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι μπορούμε να ενδυθούμε είτε τον ρόλο του Άρη μας και να «πολεμήσουμε» γι’ αυτό, είτε τον ρόλο της Αφροδίτης μας και να το ζητήσουμε έμμεσα και διπλωματικά. Συνήθως οι άντρες διεκδικούν με τον Άρη τους μια γυναίκα κι εκείνη διεκδικείται με την Αφροδίτη της.

Αυτό που θα δούμε σε μια Συναστρία και θα προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε… είναι η σχέση του Άρη – Αφροδίτης του ενός ωροσκοπίου με το άλλο… και όχι μόνο… Η σχέση αυτού του δίπολου θα μας δώσει μια πρώτη εικόνα για την ερωτική ζωή του ζευγαριού αλλά δεν είναι αποκλειστικός και μοναδικός παράγοντας συμβατότητας ή εξέλιξης μιας σχέσης. Θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως όσο πιο ολιστικά και συνθετικά προσεγγίζουμε τα ωροσκόπια τόσο πιο πολλά θέλουν να μας πουν…

Δεν είναι πάντως τυχαίο πως τα παιδιά του Άρη με την Αφροδίτη είναι ο φόβος και ο τρόμος … !!!  Συναισθήματα που γεννιούνται από κάθε παθιασμένη σχέση (κάποτε ο Άρης κυβερνούσε και τον Σκορπιό). Ενώ… o Έρωτας και η Αρμονία, είναι το ζητούμενο κάθε ανθρώπου όταν ξεκινάει μια συν αισθητική σχέση και αυτό που πάντα ελπίζει να βιώσει.

Ελίνα Βατικιώτη
Ελίνα Βατικιώτη
Η Ελίνα Βατικιώτη είναι αναγνωρισμένη Αστρολόγος, ιδρύτρια του Elina Vatikioti Astrology School. Διδάσκει μαθήματα Αστρολογίας στο Αστρολογικό Σχολείο και στον ελεύθερο χρόνο της γράφει άρθρα στο blog της σελίδας του σχολείου. Είναι δημιουργός μιας εξαιρετικής τεχνικής για αστρολογική πρόβλεψη, την Τεχνική της Πεταλούδας, και μιας τεχνικής αυτογνωσίας βασισμένη στον Αστρολογικό Χάρτη, τον Μίτο της Αριάδνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *